Novak Stevanić Foto:privatna arhiva

Suđenje okrivljenima za otmicu Novaka Stevanića, koji se nakon toga ubio, odloženo je u petak u Višem sudu u Beogradu, jer se okrivljeni Goran Ristić nije pojavio u sudu. Otmica mladog studenta svojevremeno je potresla javnost, a mladić je pretrpeo stravično maltretiranje od strane Zemunaca koji su po svaku cenu želeli da saznaju gde porodica Stevanić krije zlato i novac.

Za otmicu Stevanića sudi se policajcu u penziji Milanu Radukića, pripadniku Žandarmerije Saši Đajiću, kao i pripadnicima „zemunskog klana“ Nikoli Bajiću i Goranu Ristiću.

Dvadesetjednogodišnji Novak, sin imućnih roditelja, kidnapovan je te 1997. godine. Stevaniću su prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Novak Stevanić Foto:Privatna arhiva

Potom su ga ubacili u „golf 2“, za čijim je volanom bio optuženi Ristić i zatim ga predali vođi klana – Dušanu Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Spasojević ga je tukao do ivice smrti dok nije odao gde se u roditeljskoj kući nalazi sef. Zemunci su potom opljačkali Stevanićevu kuću, uzeli 100 hiljada maraka i zlatni nakit, a kidnapovanog mladića su pustili.

Foto: Facebook/Zemunski Klan/Vođe

Ovaj slučaj u službenim beleškama zaveden je kao prva „otmica“ klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge. Kidnapovani mladić ubio se u aprilu 1998. godine, jer nije mogao da izdrži pritisak koji su, posle njegove otmice, na njega vršili Dušan Spasojević, članovi „zemunskog klana“ i policajci.

„Ubeđivali su ga da je sve izmislio. Sećam se da mi je Dušan, kada sam saznao da se ubio, rekao: „Išao sam, zapalio sam mu sveću“. Grizla ga je savest“, ovo je pred Višim sudom pre nekolikog godina izjavio bivši pripadnik „zemunskog klana“, optuženi Bajić.

BONUS video: Zaplena droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare