Foto: Arhiva/Privatna arhiva

"Uvećanje kazne Neđeljku Đuroviću koji je usmrtio mog sina Miloša nije razlog za veselje, ali znači kao primer", ocenio je danas za Nova.rs dr Goran Mileusnić, otac ubijenog studenta iz Čačka.

Podseća da se njih dvojica nisu poznavali, nikada ni sreli, a monstrum Đurović je nezadovoljan svojim životom nasumično izabrao njegovog sina za žrtvu.

„Slučaj Miloševog ubistva je apsolutno jasan. Dokazano je da je ubica Neđeljko Đurović“, istakao je Mileusnić.

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prema njegovim rečima, sina mu ne može vratiti ni nadomestiti nikakva kazna.

„On nije pokazao ni trunku pokajanja na suđenjima, naprotiv, unosio mi se u lice. Ubio mi je dete kao psa na ulici“, kaže dr Goran.

Pročitajte još:

Podsećamo, Viši sud u Beogradu je 14. septembra 2021. godine doneo presudu u kojoj stoji da je Neđeljko Ðurović kriv za teško ubistvo na osnovu svih priloženih dokaza – bioloških tragova, snimaka sa kamera i izjava svedoka.

Presudom je utvrđeno da je Ðurović 27. januara 2019. izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko šest časova ujutru. Po rečima sudije Nataše Albijanić žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti.

„To je bilo bezdušno i bezobzirno ubistvo, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način“, navela je ona prilikom izricanja presude.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara 2019. Ubici sa tvitera kazna je preinačena sa 30 na 35 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Goran Mileusnić: Zadovljan sam, samo da apelacija ne smanji kaznu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare