Zdenko Tomanovic i Miroslav Miskovic
Zdenko Tomanović i Miroslav Mišković Foto:E-Stock/Konstantin Bačetić/Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je 2017. godine pravnosnažno oslobođen za krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica, Miroslav Mišković je sada pravnosnažno oslobođen i za krivično delo poreske utaje, saopštio je danas beogradski advokat Zdenko Tomanović, branilac vlasnika "Delte" Miroslava Miškovića, kog je juče Apelacioni sud pravosnažno oslobodio svih optužbi.

„Time je konačno potvrđen stav odbrane da su sve krivične optužbe protiv Miroslava Miškovića bile neosnovane. Kao advokat koji je preko devet godina uporno dokazivao neosnovanost i neprikladnost , motive, nesamostalnost i neodgovornost krivičnopravnih optužbi, zadovoljan sam što je moj klijent odbranjen i oslobođen. U ovom trenutku, a po dogovoru sa klijentom neću davati advokatsku ocenu svih neprimerenosti koji su pratile ovaj slučaj“, poručio je danas advokat Tomanović u pisanom saopštenju upućenom medijima

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio krivice biznismena i vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, koji su bili osuđeni za utaju poreza, potvrđeno je iz tog suda za portal Nova.rs. Miškovići su nakon prvog prvostepenog suđenja oslobođeni za većinski deo optužnice koji s eodnosio na zloupotrebe sa putarskim pfreduzećima, tako da su obojica danas slobodni ljudi.

Miškovići su prvostepeno osuđeni na zatvorske kazne, a oslobađajuća presuda usledila je nakon žalbenog postupka.

Pročitajte još:

U obrazloženju presude Apelacionog suda navedeno je da je usvajanjem žalbi prvostepena presuda preinačena u odnosu na Miškoviće, kao i na Živojina Petrovića i Jadranku Bardić, kojima se sudilo za isto delo. Takođe za delo poreske utaje oslobođen je i vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, koji je istovremeno osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar