Specijalni sud, suđenje, sudjenje
Vladimir Đukanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Advokat i predsednik Odbora Skupštine Srbije za pravosuđe, Vladimir Đukanović, danas je, povodom vesti da je disciplinska tužiteljka Advokatske komore Beograda (AKB) podigla protiv njega disciplinsku optužnicu, saopštio da pritisci na njega ne deluju.

List Danas je prethodno na sajtu objavio da je optužnica protiv Đukanovića podneta zbog intervjua koji je u oktobru prošle godine vodio sa svojim klijentom, vlasnikom plantaže „Jovanjica“ Predragom Koluvijom.

„Pritisci na mene ne deluju, a razumem vaš strah zato što se razotkriva kakve ste laži objavljivali“, naveo je na Tviteru Đukanović.

Prema njegovim rečima, može slobodo da se pokrene „sva medijska mašinerija“.

„Slobodno pokrenite svu moguću medijsku mašineriju, budite i tužioci i sudije, dajte kao i uvek do sada sebi za pravo da presuđujete… Što bi se reklo – samo vi radite vaš posao“, naveo je on.

Danas je preneo da je Đukanović 1. oktobra prošle godine „sa umišljajem, svestan da je delo zabranjeno“ na portalu Objektiv.rs u emisiji „Ozbiljno sa Đukom“ kao branilac Koluvije u postupcima „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, istovremeno u ulozi novinara, intervjuisao svog branjenika.

Sumnjiči se da je počinio težu povredu dužnosti advokata – postupanje advokata koji je član političke stranke ili njenog organa na štetu advokature ili kojom se ugrožava njena samostalnosti i nezavisnosti.

Danas je podsetio da za težu povredu discipline, Zakon o advokaturi predviđa raspon kazne od novčane, do brisanja iz imenika advokata.

BONUS VIDEO – Šta sve radi Vladimir Đukanović?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar