Fontana, Novi Beograd, dečak, hronika
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Povodom jučerašnjeg događaja kada je pronađen dečak u fontani na Novom Beogradu, koji je prema rečima očevidaca, bio uplašen i unezveren, portal Nova.rs objasnili su iz Centra za socijalni rad da je lekarskim pregledom utvrđeno da nema tragova fizičkog zlostaljanja i spoljašnjih znakova povreda.

Kako su pisali mediji, u pitanju je dečak (7) iz Obrenovca.

„Dečaka su gurnuli u fontanu, iz nje je uzvučen bez ikakvih telesnih povreda, a zatim je prevezen u Tiršovu. Dečak je prilikom pronalaženja bio bez odeće. Nije rekao da li ga je gurnuo neko od drugova, sa kim je došao, da li je iz nekog doma. Policija je sa njim i oni to ispituju“, rekli su za „Blic“ sinoć iz Hitne pomoći.

Pročitajte još:

„Povodom slučaja koji se desio u toku jučerašnjeg dana u večernjim satima kada je maloletno dete pronađeno na Novom Beogradu, obaveštavamo Vas da je dete nakon lekarskog pregleda zbrinuto u ustanovu socijalne zaštite. Lekarskim pregledom je utvrđeno da nema tragova fizičkog zlostaljanja i spoljašnjih znakova povreda. Imenovano dete se, u prethodnom periodu, nalazilo na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite koja organizuje i prati svakodnevni život dece koja se nalaze na smeštaju“, naveo je CZSR i dodao:

„Organ starateljstva će u saradnji sa drugim institucijama i ustanovama iz sistema, nastaviti da preduzima mere i aktivnosti u daljoj zaštiti i zbrinjavanju deteta u skladu sa procenom, potrebama i aktuelnom situacijom. To znači da se procenjuju okolnosti zbog koji se dete našlo u ovoj situaciji, procenjuje se da li postoji potreba i za nekim drugim oblikom zaštite i zbrinjavanja. U skladu sa tim procenama primenjivaće se dalje mere i pokretati postupci u cilju zaštite najboljeg intetresa deteta“, istakli su iz Centra.

Iz policije je jutros rečeno za „Nova.rs“ da je policija, zajedno sa službom Hitne pomoći, sinoć izašla na teren, a da je slučaj preuzeo nadležni centar za socijalni rad.

Kako su mediji ranije pisali, prodavačica je ugledala nagog dečaka u fontani. To je odmah rekla radniku obezbeđenja koji je prišao detetu i pozvao policiju.

BONUS VIDEO: Očaj jedne Jelene i njena bitka sa Centrom za socijalni rad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar