Foto:E-Stock/Miloš Rafailović/Linkedin

Marko Niketić (17), mladić iz Srbije poginuo je sinoć kasno u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u severnom čikaškom predgrađu Glenvju (Glen View). Porodica Niketić je u kumovskim odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe nastradao u saobraćajnom udesu u Nemačkoj, a povodom ove nesreće oglasila se i njegova udovica Gordana Šaulić.

Ova vest je veoma pogodila i uznemirila brojnu srpsku zajednicu u Čikagu i okolini, ali i širom Sjedinjenih Američkih Država. Porodica Niketić je u velikoj žalosti posle tragičnog gubitka sina o kome njegovi školski drugovi i komšije imaju samo reči hvale, a izrazi saučešća stižu im sa svih strana.

Marko Niketić Foto: Linkedina

Niketići su, inače, prilično poznata i ugledna porodica u srpskoj zajednici, a zanimljivo je da su i u kumovskim odnosima sa preminulim legendarnim pevačem narodne muzike Šabanom Šaulićem, koji je pre 5 godina takođe nastradao u saobraćajnom udesu u Nemačkoj.

„Deca su mi rekla „Nemoj da čitaš vesti i gledaš slike“. Odmah su mi se u misli vratile slike smrskanog automobila. Ponovo sam proživela trenutke kada su mi javili da Šabana više nema. Marko je bio divan dečak, život je bio tek pred njim, i da ovako strada na kućnom pragu… Nema reči kojima bih opisala tugu koju svi osećamo. Molim vas, nemojte me više ništa pitati, upravo planiramo ko će i kako da ode na sahranu, da budemo uz kumove“, zaključila je udovica kralja folka za Kurir.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare