požar u Obrenovcu Foto:Nova.rs

Požar, koji je jutros oko 10 sati izbio u kineskom tržnom centru u Obrenovcu, proširio se i na okolne kuće, a stanari za naš portal prepričavaju dramu koju su danas proživeli. Naglašavaju da su morali da sami da spasavaju svoje stanove, a jedan od njih popeo se na kuću i gasio kako bi je spasio vatrene stihije.

Požar koji je jutros zahvatio tržni centar u Obrenovcu, ubrzo se proširio i na okolne kuće. Stanari su, kako sami kažu, bili prinuđeni da spasavaju živu glavu.

Stanarka M.K. koja živi pored tržnog centra ispričala je da na svu sreću njenu kuću nije zahvatila vatra, ali jeste stan pored.

„Kuća nije zahvaćena sva sreća, ali moj stan pored jeste. Popucali su svi prozori i malo je vatra zahvatila spavaću sobu. Krov je ceo zahvaćen, stan je pun vode, evakuisani smo i brat iz stana i ja iz kuće“, kazala nam je M.K.

Požar u Obrenovcu Foto:Nova.rs

Njen komšija dodaje da plamena više nema, ali da tinja unutar kuće.

„Ima da gori ovo celu noć, ne smemo da spavamo ovde, krov će se srušiti, nadam se da neće na nas. Iz stana su svi dobro, hvala Bogu. Vatrogasci su nam rekli da moramo da izađemo“, rekao nam je stanar.

Iz stana su, dodaje, svi dobro hvala Bogu.

požar u Obrenovcu Foto:Nova.rs

Kako javlja naša reporterka sa lica mesta, u jednom trenutku se obrušio krov zapaljenog tržnog centra a i dalje se mogu povremeno čuti zvuci pucanja stakla i drugih materijala.

Pored toga, i dalje traju detonacije.

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nakon izbijanja požara u tržnom centru u Obrenovcu stabilizovali su požar i rade na njegovoj lokalizaciji, kako se ne bi proširio na ostale objekte“, izjavio je danas komandant Vatrogasno – spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Podsetimo, stravični požar izbio je nešto posle 10 sati, a zasad nije poznato šta je uzrok vatrene stihije. Visoki zvaničnici saopštili su da je šest osoba prevezeno u Hitnu pomoć i da su u stabilnom stanju.

Foto:Srđan Ranković

U gašenju vatre učestvovalo je 55 vatrogasca, kako iz Obrenovca, tako i iz okolnih naselja.

Velika šteta je načinjena, a evakuisani su i stanari i zaposleni u okolnim zgradama, koje se nalaze u neposrednoj blizini kineskog tržnog centra u Obrenovcu.

BONUS VIDEO: Vatrogasci gase požar u kineskom tržnom centru u Obrenovcu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar