Foto: Nemanja Jovanovic/ Nova.rs

Radnik DP "Vorld" Novi Sad Slavko Janković i Jan Vrška, pripadnik granične policije, spasli su juče oko 7.30 devojku iz Dunava nedaleko od Žeželjevog mosta. Uspeli su da je izvade iz vode i stave u čamac, a onda su je prevezli na sigurno. Odmah je pozvana i Hitna pomoć, koja je devojku u svesnom stanju prevezla u Urgentni centar.

Zasad nepoznata devojka, za koju se saznaje da je 22-godišnja Podgoričanka koja studira u Novom Sadu, dozivala je u pomoć, a to je najpre čuo Slavko Janković, radnik „Vorlda“. Ugledavši devojku kako se bori sa rečnim talasima, odmah je pozvao granične policajce, udaljene od njegovog broda stotinak metara, te su najbrže što su mogli seli u čamac i krenuli da je spasavaju, saopštavaju iz MUP-a.

Sa pojasevima za spasavanje, najbrže što su mogli, Janković i Vrška su čamcem krenuli za njom, i srećom, uspeli da je sustignu. Devojci, koja je već bila na ivici snage, dodali su pojas za spasavanje… Devojka je, kako se saznaje, spasiocima kazala da je nedaleko od Varadinskog mosta nameravala da malo pliva, ali da ju je onda iznenada voda povukla i sve više i dalje nosila.

Dvojica hrabrih ljudi skromno ističu da sebe ne smatraju herojima, jer smatraju da su učinili ono što bi svako da se našao na njihovom mestu. Jan Vrška, inače, ima iskustva u ovakvim poduhvatima, jer je iz Dunava prethodnih godina spasao nekoliko ljudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare