Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Privatna arhiva, MUP

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, koji je u sredu uveče uhapšen u Bijeljni na osnovu poternice iz Beograda, a zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) 9. marta u Rušnju, juče je izveden pred sud Bosne i Hercegovine!

On se, kako prenosi Dnevni avaz, na ročištu izjasnio da ne želi da ga izručuju Srbiji, koja ga potražuje.

„Sud Bosne i Hercegovine juče je u predmetu Marko Pjanović u postupku izručenja potraživanog po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Beograd, Srbija, odnosno poternici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj s ciljem vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Srbije, nakon održanog ročišta povodom lišenja slobode, doneo rešenje kojim je potraživanom Marku Pjanoviću određen privremeni pritvor“, navedeno je u odgovoru Suda BiH.

„Pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 18 dana od dana lišenja slobode, odnosno od 15. marta 2023. do 1. aprila 2023. godine ili do nove odluke Suda“ naveli su iz Suda BiH.

Podsetimo, pored Pjanovića u Bosni je uhapšena i njegova devojka Azra Š. (22), inače studenkinja kojoj su lisice stavljene u utorak 14. marta u studentkom domu u Sarajevu.

Foto: Facebook

Istragom se došlo do saznanja da su Azra i Pjanović pre likvidascije bili u kontaktu sa Radoševićem, koji je imao auto-plac u Beogradu. Predstavili su mu se, navodno, kao kupci automobila i sa njim ugovorili kupoprodaju „folksvagena“. Na zakazani sastanak, umesto njih dvoje, 9. marta na benzinsku pumpu u Rušnju kod Beograda došle su plaćene ubice – Stefan Z. i Luka V.

Inače, Azra Š. je u sudu BiH posle hapšenja priznala da je bila u Beogradu krajem februara, pa sve do 7. marta. Međutim, nije obrazložila zbog čega je bila u Beogradu.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo Ranka Eskobara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar