A. J. (21) koji je bio za volanom „alfa romea“ i maloletni suvozač (16) teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između subote i nedelje u beogradskom naselju Kijevo, nakon policijske potere. Darko Balaško (44), vlasnik kuće na koju je praktično pao automobil i zaglavio se, u razgovoru za portal Nova.rs priča kako je od početka godine njih šestoro sletelo niz ovu liticu, od čega je troje poginulo, a njegova porodica živi u konstantnom strahu za svoje živote.

Nesreća se dogodila u subotu oko dva sata iza ponoći kada je, kako navodi Darko Balaško (44), auto sleteo s puta u krivini, probio bankinu i survao se nizbrdo na Kružni put.

„Već sam legao, a deca su ostala da gledaju neki film u sobi. Odjednom je samo nešto puklo, odsekao sam se. Svi smo izleteli iz kuće kada smo imali šta i da vidimo. Konstatntno postoji strah da neko ne pogine od moje dece i bližnjih“, navodi uznemireno Darko.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Kako dodaje naš sagovornik, sa ovim problemom se bore decenijama.

„Samo u proteklih osam meseci je njih šestoro sletelo niz ovu liticu, od čega je troje poginulo. Još je moj otac pre mnogo godina vadio mrtve iz automobila i spasavao živote mnogima. Od kako je pre desetinu godina jedan čovek automobilom pokidao bankinu, nikad je više nisu popravili. Malo je samo vrate, dotegnu i opet isto“, kaže uplašeni muškarac.

Kako dodaje naš sagovornik, brojevi policije i Hitne pomoći su im umemorisani jer malo, malo pa ih zovu.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rsnesreća

„Čuo sam to veče policiju kada su rekli da su te mladiće iste večeri pokušali da zaustave, ali su oni umesto da se zauste dodali gas i dali se u beksto. Zapravo, u kolima je bio i treći mladić, ali je on uspeo, nakon što su sleteli, da pobegne. Kako, ni sam Bog ne zna, ali je pobegao. Za njim je navodno bila raspisana poternica. Zato je i bila ta jurnjava“, prepričava Darko.

Takođe, on dodaje i da je puka sreća da su mladići uopšte i preživeli jer su prilikom pada iščupali dva drveta i zaustavili se tek kada su udarili u višedecenijski orah.

„Taj maloletnik ima povredu glave i prelom butne kosti. Bukvalno mu je kost virila iz butine, bilo je jezivo. Ovaj mladić koji je bio za volanom je zadobio povredu noge, grudnog koša i glave. Njemu je liptila krv iz glave, ali nije zadobio teške povrede jer je isto veče i pušten“, kaže Balaško.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dragiša Mladenovski (48), čovek na čijem krovu se zaustavio automobil, kaže da samo pukom srećom te noći nije bio kod kuće.

„Automobil je ušao u kuću. Kada ga budu vadili plašim se da će mi pući i zid i ceo krov da će oštetiti. Svojim radom sam ovo podigao, a ne znam kako ću ovo popraviti i ko će mi pomoći. Taj automobil se pre dva dana zakucao, još uvek niko nije došao da ga vadi iz moje kuće. Plašim se i to kako će, jer konstantno curi nafta i ulje, benzin. Sve se oseća“, bojazno navodi čovek.

Naš sagovornik dodaje i da je sreća što su ti mladići prvo udarili u orah, jer bi u suprotnom uleteli direktno u kuću.

„Siguran sam da bi možda svi nastradali da nisu udarili u prvo drvo. Pomišljam da, kao da ima neki magnet, pa uvek svi automobili završe na našim kućama“, kaže naš sagovornik, pa dodaje da je njegov brat pisao dopis opštini pre pet meseci, kada je jedan čovek sleteo BMW i poginuo na licu mesta, da se popravi bankina ili sazida neki zid, ali ništa. Niko nije ni odgovorio. Sve se brzo zaboravi.

VIDEO: Kijevo – Mesto nesreće gde su mladići sleteli kolima na kuću porodice Mladenovski

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare