Foto: EPA-EFE/Niels Wenstedt

Pred sudom u Amsterdamu počelo je suđenje Šerifu A. (41) koji se tereti da je 23. oktobra 2019 ubio Nišliju Gorana Savića i teško ranio Baranina Jovana Đurovića inače brata ubijenog Luke Đurovića, koga su mediji označavali kao važnog saradnika Luke Bojovića koji se trenutno nalazi u španskom zatvoru.

Kako javljaju srpski mediji tužilac u ovom slučaju smatra da ubijeni Savić nije bio meta, nego zapravo Đurović, kao i da je ovo ubistvo naručeno.

On je svoju tvrdnju prema pisanju medija potkrepio tvrdnjom da je optuženi Šerif A. trebalo da ubije Jovana Đurovića, ali kad je ispalio hice ubio je Gorana Savića, vlasnika picerije, koji je priskočio Đuroviću u pomoć“,.

Takođe u optužnici se navodi da je prvoptuženi imao istu odeću u momentu pucnjave kakvu su očevici naveli. Takođe u optuđnici stoji i da su na oružju pronađeni DNK optuženog, kao i na Đurovićevom kaputu.

jovan

Podsetimo, Jovan Đurović, brat pokojnog vođe barskog kriminalnog klana Luke Đurovića, ranjen je 23. oktobra u Amsterdamu, dok je Goran Savić, koji je bio sa njim, ubijen. Holandska policija saopštila je da je uhapsila jednog od osumnjičenih. Đurovićeva grupa bliska je ekipi Luke Bojovića i učestvuje u ratu balkanskih klanova koji traje već godinama. Do pucnjave je došlo tog 23. oktobra oko četiri popodne u piceriji “La piccola baracca” u Amsterdamu. Jovan Đurović je nakon ranjavanja prevezen u bolnicu, dok je Goran Savić podlegao povredama, saopštila je policija. Savić je bio menadžer restorana u kom se odigrala pucnjava. Holandska policija je ubrzo nakon događaja nedaleko od restorana zaustavila sivi “folksvagen” belgijskih registarskih tablica za koji sumnja da je korišćen pri bekstvu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar