Novi Sad Požar kod rafinerije u Novom Sadu, rafinerija
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U prokupačkom selu Rastovnica, na par kilometara od Prokuplja, a koje je pretežno vikend naselje, vlasnici kuća strahuju od muškarca u dvadesetim godinama za kog kažu da podmeće požare u vikendicama. Lokalni mediji pišu da je mladić već osuđen na dve po godine zatvora zbog paljenja kuća, a sudi mu se za još pet podmetnutih požara.

Lokalni portal Rešetka objavio je da je u međuvremenu, u junu, zapalio još jedan automobil i vikendicu pre nekoliko dana. Policiji je, kako navode, priznao da je i ovu vikendicu upalio, ali je nakon saslušanja pušten. Stanovnici i vikendaši u Rastovnici su očajni i ne znaju kome da se obrate.

“Stvarno smo izgubili svako strpljenje i svakoga dana strahujemo do novog požara. Uopšte ne znamo kako da rešimo problem”, očajni su vlasnici kuća koje su upaljenje.

Najgore od svega je što šteta ne može da se naplati, jer je osumnjičeni, ali i osuđeni, u teškom materijalanom stanju.

Prema saznanjima ovog portala, mladić ima običaj preko noći boravi u objektima, a kako su to obično vikendice u kojima nema vrednih stvari, nakon što izađe podmetne požar.

“Ovo nikada nije bilo. Pre dva meseca je po drugi put zapalio jednu vikendicu i to i dalje radi iako je osuđen zbog pet paljevina, a za drugih šest je postupak u toku”, komentariše vlasnik jedne od vikendica u Rastovnici i dodaje da je ova vikendica koju je zapalio pre neki dan dvanaesta po redu.

Bonus video: Veliki požar na Košutnjaku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar