Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, RTK LIVE / FACEBOOK

Ime Dejana Krstičića (36) iz Štrpca srpska javnost je saznala nakon što je nožem ubio svog sina starog svega 40 dana, a potom je istim oružjem teško povredio drugog sina, blizanca. Nakon što je uhapšen, na saslušanju u policiji, sve prisutne je šokirao pitanjem - "kako su mi deca?"

Jezivi zločin u Štrpcu dogodio se u zimu 2017. godine, u trenutku kada su u kući u Štrpcu boravili Dejan Krstičić, njegova supruga Ana i njihovo dvoje dece – blizanci Nemanja i Danilo. U istoj kući, ali u drugoj prostoriji, bili su Dejanovi brat i roditelji. Šta je tačno bio okidač da otac potegne nož na rođene sinove, bebe stare tek 40 dana, verovatno nikada nećemo saznati, premda su pojedini beogradski mediji objavili da je kobne večeri Dejan seo za sto da večera, dok su supruga Ana i bebe bile na kuču.

Dejan Krstičić – Štrbac Foto: RTK LIVE / FACEBOOK

Dejan je u nekom momentu pozvao Anu da zajedno sa njim večera. Ona ga je odbila, a navodno je to odbijanje, iz nepoznatog razloga, razjarilo Dejana i on je dohvatio kuhinjski nož i bez reči krenuo ka deci. Najpre je napao Danila, kom je zadao nekoliko uboda. Utom su iz susedne prostorije dotrčali Dejanov brat i roditelji koji su uspeli da ga savladaju kada je nasrnuo na drugo dete. Pre nego što su mu izbili nož iz ruke, zlikovac je uspeo da dva puta ubode drugog sinčića i nanese mu jezive povrede stomaka…

Odmah su pozvani policija i Hitna pomoć, ali je nesrećno dete preminulo na putu do bolnice jer mu je otac zario nož direktno u srce. Drugo je spaseno i sa teškim povredama je zbrinut u bolnici, gde se posle dužeg lečenja oporavio.

„Hteo sam da zaplašim ženu“

Krstičić je u svom selu slovio za normalnog i finog čoveka. Opštem pozitivnom utisku verovatno je pridodavalo i to što je profesor fizičkog vaspitanja, duže od 10 godina, zaposlen u Ekonomskoj školi, i nikada nije pokazivao bilo kakve znake nasilja. Čak su i lokalni policajci, u razgovoru sa beogradskim medijima, tvrdili da u toj kući ranije nije bilo prijava za nasilje.

„Nikad nije bilo prijavljen neki sličan incident ili neka situacija gde bi on mogao da se ponaša na drugačiji način od uobičajenog. Sasvim normalan čovek, ne znam šta mu se desilo“, ispričao je Dragan Ivanović, komandir policijske stanice u Štrpcu.

Međutim, nakon ovog zločina, klupko jezivih tajni ove porodice počelo je da se odmotava. Ispostavilo se da Dejan pati od teških psihičkih problema, ali da je njegova porodica to na neki način krila. Zbog svega toga, kasnije mu je određena mera obaveznog lečenja, a prilikom saslušanja u policiji šokirao je sve interesovanjem za decu.

„Posvađao sam se sa suprugom. U sobi su bili i naši blizanci. Nisam hteo da ih povredim, već samo da zaplašim ženu. Kad sam uzeo nož u ruke, odjednom mi je pao mrak na oči i ničega se više ne sećam“, ispričao je on tada, pa postavio jezivo pitanje – „Kako su mi deca?“

Bonus video: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar