Foto: FIlip Krainčanić/Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama, u radu Centra za socijalni rad u Vršcu, gde je otac Marko B. ubio svoju ćerku (3), a potom izvršio samoubistvo, bilo je propusta, pokazali su prvi rezultati nadzora.

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac, piše „Blic„.

Pročitajte još:

Kako se nezvanično saznaje u Pokrajinskom sekreterijatu, inspekcija sve detaljno ispituje, kako bi se utvrdilo postupanje svih institucija, Centra za socijalni rad, policije i suda i za sve za koje se ustanovi da su odgovorni, snosiće posledice, jer u ovom slučaju, kako je rečeno, ne može biti jedan krivac.

„Odgovornost Centra za socijalni rad se ogleda u tome što par meseci nisu pratili slučaj ove porodice, a o detetu se nije razmatralo, što je trebalo“, rečeno nam je nezvanično.

„Sud je poslao presudu, ali je vršački Centar nije dobio. Proverava se da li ju je i otac primio, mada se pretpostavlja da jeste, i da je to mogući okidač da počini ono što je uradio“.

Otac koji je najpre golim rukama zadavio sopstveno dete, a zatim presudi sebe i njegova supruga, odnosno majka deteta, kako se saznaje, nisu bili u brakorazvodnoj parnici, i on nije hteo razvod. Detetova majka se 30. aprila prvi put obratila policiji za pomoć, jer je suprug prema njoj bio nasilan.

BONUS VIDEO: Crna Gora policija hapšenje akcija Florida racija specijalci