Foto: Nova.rs

Tajne žurke u klubu "Musk machine" na Tašmajdanu, u kom je u subotu uveče zatečeno oko 1.000 ljudi, održavaju se mesecima unazad, uprkos zabrani rada ugostiteljskih objekata i okupljanju većeg broja ljudi u zatvorenim prostorima zbog epidemije koronavirusa. Iako je pomenuti klub ranije prvenstveno bio namenjen gej populaciji, od početka korona krize i noćnog zaključavanja, u ovom klubu, koji je iz nekog razloga nesmetano radio, utočište su pronašli svi željni izlazaka, nevezano od seksualnog opredeljenja.

Da Beograd ipak nije homofobičan grad, kao i da korona nije u potpunosti ubila njegov nadaleko poznati noćni život,  najbolje pokazuju izveštaji pripadnika Komunalne milicije, koji su minulog vikenda rasturili nekoliko velikih žurki, na kojima su, mimo svih zabrana i propisanih mera, bile prisutne stotine gostiju.

Posebnu pažnju izazvala je vest da je iz kluba u Aberdarevoj ulici na Tašmajdanu isterano blizu 1.000 ljudi, dok su vlasnici uhapšeni i zadržani u pritvoru. Sam događaj dodatno je zanimljiv jer je u pitanju bio noćni klub rezervisan za gej populaciju, a u kom poslednjih meseci pitanje seksualne orijentacije više uopšte nije bitno – jer radi celu noć.

Kako za portal Nova.rs otkriva dobro obavešten izvor, žurke u „Musk machine“ održavaju se mesecima unazad, a na pitanje zašto je zatvoren tek sad, u javnosti se već provlači odgovor – obezbeđivala ga je grupa uhapšenog vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Teroija je da je sa Veljinim hapšenjem, zaštitu izgubio ovaj, ali i još nekoliko klubova u gradu iz kog su tokom vikenda isterani gosti. Ovu teoriju, međutim, još uvek niko nije potvrdio, iako je sasvim izvesno da ti klubovi nisu mogli da rade prethodnih nedelja krišom, odnosno da je bilo onih koji su morali da znaju šta se tu događa“, kazao je naš sagovornik.

On dodaje da u gej turbo-folk klub „Musk machine“, već nedeljama unazad dolaze „svi“, a da je bezbednost na veoma visokom nivou. Doduše, ne ono koje se tiče epidemije.

„Da biste ušli u klub neophodno je da prođete kroz troja metalna vrata, pored više pripadnika obezbeđenja koji su raspoređeni sa svih strana. I ranije su se pojavljivali ‘nezvani gosti’ koje su bezbednjaci uspevali da oteraju. To se znalo i niko ih nije ometao, sve do subote. Komunalci su bukvalno razvalili čelična vrata i s policijom upali u klub“, kaže naš izvor.

Nadležni su unutra zatekli oko 1.000 ljudi, nijedna epidemološka mera nije bila ispoštovana, a uhapšeni su M. G. (35), D. L. (47) i A. F. (52). Oni su kao odgovorna lica učestvovali u organizaciji okupljanja oko 1.000 osoba u jednom ugostiteljskom objektu.

Objekat je odmah ispražnjen i naložena je zabrana daljeg rada. Vlasniku D. L, direktoru M. G. i osnivaču A. F, dežurni tužilac je odredio zadržavanje zbog izvršenja krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, za čije izvršenje je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine.

Istog dana, razbijena je još jedna korona žurka u „Gradskoj kafani“ na Novom Beogradu u kojoj je bila proslava za 600 ljudi.

Foto: Nova.rs

Uhapšeni su M. M. (36) i D. V. (32), odgovorna lica ugostiteljskog objekta na Novom Beogradu u kom su prekršili zdravstvene propise za vreme epidemije.

Prilikom akcije u objektu, J. R. (30), N. R. (1991) i N. P. (22) napali su policajce i komunalne milicionere i uhapšeni su zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Divlje žurke cvetaju u Skadarliji

Samo dan ranije, u roku od 20 minuta zatvorena su tri lokala u Beogradu, od kojih se dva nalaze u Skadarliji. U jednom lokalu bilo je deset osoba, u drugom 11, a razbijena je korona žurka i u Zemunu na kojoj je bilo 50 ljudi.  U Novom Sadu je u kafani „Bećarac“ zatečeno više desetina osoba, a izbila je i masovna tuča u kojoj je učestvovalo oko 20 mladića. Inače, u toku ovih prazničnih dana na terenu će biti 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare