Foto: Savo Prelević/Vijesti, detective-info.com.ua, MUP Srbije, Shutterstock

Kavčanin Ratko Živković, poznatiji pod nadimkom Zemo, bio je krtica u škaljarskom klanu preko koje su suparnici uspeli da pronađu i ubiju Alana Kožara, koji je likvdidiran na Krfu. Živković je uspeo da se infiltrira među škaljarce, otkrije lokaciju na kojoj se krije Kožar, a sem te likvidacije, dovodi se u vezu sa još dva stravična ubistva.

Istraživački portal KRIK nedavno je objavio kako je ubijen visokopozicionirani škaljarac Alan Kožar na Krfu u Grčkoj. U likvidaciji su učestvovali kavčani, Darko Šarić i Veljko Belivuk. Ipak, najbitniju ulogu u otkrivaju lokacije na kojoj se krio Kožar imao je Živković, o kome se malo zna.

Alan Kožar Foto: Savo Prelević/Vijesti

„Taj čovek se infiltrirao vrlo visoko u škaljarski klan i preko njega smo mi dobijali informacije“, rekao je o njemu Srđan Lalić, svedok saradnik u postupku koji se vodi protiv beogradske huligansko-kriminalne grupe bliske kavačkom klanu.

Živković je bio zadužen da bude krtica u škaljarskom klanu.

On je vremenom uspeo da razvije dobar odnos s Kožarom, koji mu je slao fotografije iz restorana koje je posećivao, ali i svoje vile. Takođe, slao mu je šta jede, gde pije, u koju teretanu ide.. Upravo ti potezi bili su kobni za Kožara.

Kako piše KRIK, Živković je na Skaju bio upisan kao jedan od šefa mafije u Americi.

Adis Spahić Foto: Facebook

Ono što je poznato jeste da se Živković sumnjiči za još dve likvidacije – Adisa Spahića i Damira Hodžića. Sem Živkovića, za pomenuta ubistva crnogorsko tužilaštvo sumnjiči i Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića.

Kako su prenosili crnogorski mediji, u slučaju zločina u Spužu, ključnu ulogu odigrao je upravo Živković, koji je iskoristio Hodžićevo poverenje i namamio ga u kuću u Spužu, gde je likvidiran sa Spahićem.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Živković je obezbedio kuću, a nakon toga stupio u telefonsku komunikaciju sa Hodžićem. Iskoristio je njegovo poverenje i tražio od njega i Spahića da dođu u Spuž u kuću koju je koristio, kako bi se videli.

Upravo u toj kući je ubijen Spahić, ali i Hodžić.

Kiša metaka ispred vile

Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u Grčkoj, na Krfu i to u vreme kada je njihova lokalacija bila strogo čuvana tajna. U vreme likvidacija za njima su bile raspisane međunarodne poternice.

Pročitajte još:

Pored njihovih tela su nađeni slovenački pasoši – kod Kožara dokumenta na ime Robert Bitenc, dok je Hadžić putovao kao državljanin “dežele” Martin Pospišek.

Kako su tada prenosili grčki mediji, ubica ili više njih, sačekao je Kožara i Hodžića ispred kapije i u trenutku dok su se uparkiravali u garažu. Kiša metaka je ispaljena na škaljarce, a policija je u njihovom automobilu pronašla i pištolj koji nisu uspeli da upotrebe.

BONUS VIDEO: VIDEO Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do narko-bosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar