Boris Karapandžić Foto:privatna arhiva/KRIK

Boris Karapandžić, optuženi pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, ponovo je u fokusu javnosti nakon što je sudija postupak protiv njega na ročištu u ponedeljak spojila sa ostalim optuženima. On je ponovo negirao krivicu, a u sudnici se moglo čuti i da je u međuvremenu postao student Pravnog fakulteta. Ovaj navijač Partizana već nekoliko godina puni stranice crne hronike i to često prilično bizarnim incidentima.

Suđenje ozloglašen klanu na čijem su čelu bili Veljko Belivuk i Marko Miljković, nedavno je počelo ispočetka, zbog čega su se optuženi ponovo izjašnjavali o krivici. Tako su i Belivuk i Miljković tvrdili da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret, tvrdili su da su dokazi na kojima se temelji optužnica podmetnuti, da su fotografije dobijene otključavanjem Skaja fotošopirane, a DNK tragovi u kući u Ritopeku podmetnuti.

Pročitajte još:

„Tužioca ništa ne razumem“

Sudija je takođe spojila postupak u odnosu na optuženog Borisa Karapandžića i pozvala ga izađe za govornicu i izjasni se da li u njegovim ličnim podacima ima nekih promena. Karapandžić je kazao kako nema izmena, a potom je upitan da li je razumeo optužnicu.

„Optužnicu jezički razumem, ali nemam šta da priznam kada tužioca ništa ne razumem“, kazao je Karapandžić, nakon čega se za reč javila i njegova advokatica Ivana Ostojić koja je obelodanila da je u odnosu na Karapandžića novo to da je u međuvremenu postao student Pravnog fakulteta.

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, Boris Karapandžić
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Suđenje kriminalnoj grupi optuženoj za sedam teških ubistava nije jedino zahvaljujući kom je Karapandžić završio na stranicama crne hronike. Naime, krajem prošle godine on je primljen u Urgentni centar sa brojnim povredama. Imajući u vidu da su lekari primetili veliki broj modrica i hematoma na njegovom telu, pozvali su policiju, ali im je optuženi kazao da je – sam proleteo kroz izlog.

Pretukla ga partnerka

Karapandžić je u Urgentnom završio i početkom 2023. godine, kada je u ranim jutarnjim časovima ponovo došao povređen. Kako su tada izveštavali mediji, ponašao se čudno, a kasnije je utvrđeno da je bio pod dejstvom narkotika. Kada je došao sebi, rekao je policajcima koje su pozvali lekari da je optužen u postupku koji se vodi protiv klana Belivuk-Miljković i da je pušten iz pritvora tri meseca ranije.

Istragom je tada utvrđeno da je ovog navijača Partizana pretukla njegova emotivna partnerka, a potom ga je izbacila na ulicu.

Za ceo slučaj se saznalo tako što ga je nagog i povređenog pronašao slučajni prolaznik u Jaseničkoj ulici u Beogradu.

Pretučen mesec dana nakon izlaska iz pritvora

Krajem 2022. godine, samo mesec dana nakon što je pušten da se brani sa slobode, portal Nova.rs došao je do nezvaničnih informacija da je Karapandžić pretučen čim je izašao iz pritvorske jedinice. Uprkos tome što je njegova advokatica to negirala, Karapandžić je prilikom dolaska na naredno ročište fotografisan sa vidljivim povredama i umotanom rukom.

Boris Karapandžić, Suđenje grupi Veljka Belivuka Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Demolirali lokal u Beton hali

I kada se tokom 2018. godine dogodio stravičan incident u Beton hali, kada je grupa huligana upala u noćni klub Komitet i palicama ga u potpunosti demolirala, među njima je bio i Karapandžić.

Boris Karapandžić sa advokaticom/Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prethodno se na optuženičkoj klupi našao nakon što je 2013. godine učestvovao u demoliranju kafića „Holivud“ u vlasništvu vođe navijača Aleksandra Vavića. Budući da je ovo delo izvršio dok je čekao poziv za zatvor za drogu, sud je Karapandžića osudio na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora.

U tom postupku, pored Karapandžića osuđeni su i Aleksandar Savković, Stevan Petrović i Aleksandar Vučeljić, koji je sada takođe optuženi pripadnik klana Belivuk-Miljković.

Pregazio dedu koji je pretrčavao auto-put

Iako je osuđen na četiri godine zatvora, posle incidenta u Vavićevom lokalu se našao se u kućnom pritvoru sa nanogicom. U tom periodu je učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo pešak. Tada je stariji čovek (88) pokušao da pretrči auto-put, kada je na njega kolima naleteo Karapandžić, međutim, on zbog toga nije gonjen.

Pored ovih incidenata, Karapandžić ima i buran ljubavni život. Nakon velike akcije policije i BIA, otkriveno da je upravo ovaj navijač Partizana bio u vezi sa Ivanom Buhom, nekadašnjom suprugom bivšeg lidera „surčinskog klana“ i svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta.

Jedna od njegovih bivših partnerki uhapšena je u velikoj akciji MUP 2022. godine zbog učestvovanja u lancu prostitucije.

Foto:Privatana arhiva

Tokom skoro dve godine provedenih iza rešetaka, Karapandžić je čak i verio svoju devojku Radmilu. Ova devojka redovno je na svom Instagram profilu objaviljivala zajedničke fotografije, Borisova ljubavna pisma koja joj je slao iz pritvora, a u jednom trenutku pokazala je da na ruci nosi njegovo istetovirano ime i verenički prsten.

Bonus video: Belivukov saradnik Lalić nije došao u sud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare