Foto: Marko Radonjić/Nova.rs

Nešto posle 16.00 sati na uviđaj u vilu na Senjaku, u kojoj je jutros u međunarodnoj akciji policije uhapšen Darko Šarić, stigli su pripadnici Uprave kriminalističke policije, saznaje "Nova.rs". Reč je o pripadnicima Trećeg odeljenja za krvne i seksualne delikte.

Od jutros je ispred vile prisutan veliki broj policajaca i specijalaca, koji su opkolili su Ulicu Baje Pivljanina, tako da je ono tokom čitavog popodneva blokirana. Policajci sa fantomkama i dugim cevima, džipovi i druga vozila MUP bili su parkirani duž ulice, a na kraju konvoja sa obe strane, lice mesta su obezbeđivali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, koji nikome ne dopuštaju niti da priđe Šarićevoj vili, niti da prođe ulicom.

Foto: Marko Radonjić/Nova.rs

„U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike“, saopštila je ranije policija.

Uhapšeni su D. Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga. Kako smo saznali, reč je o Darku Šariću, Urošu Radovanoviću (Mišiću, promenio prezime) i Dejanu Lazareviću, Šarićevom advokatu.

„Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, zaključuje se.

BONUS VIDEO: Racija specijalnih jedinica u vili Darka Šarića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar