Tokom velike akcije policije u Beogradu, tokom koje je uhapšen Darko Šarić zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, ali i još nekoliko osoba, jake policijske snage blokirale su Senjak, gde se nalazi Šarićeva luksuzna vila, tako da nije moguće proći kroz njegovu ulicu, što je na svojoj koži osetio košarkaš Igor Rakočević kog je policija vratila.

Veliki broj policajaca i specijalaca opkolili su dana Ulicu Baje Pivljanina, tako da je ono tokom čitavog popodneva blokirana. Policajci sa fantomkama i dugim cevima, džipovi i druga vozila MUP bili su parkirani duž ulice, a na kraju konvoja sa obe strane, lice mesta su obezbeđivali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, koji nikome ne dopuštaju niti da priđe Šarićevoj vili, niti da prođe ulicom.

Policija ispred kuće Darka Šarića Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Takav „tretman“ je imao i košarkaš Crvene zvezde Igor Rakočević, kada je svojim automobilom, verovatno neobavešten da je u toku velika međunarodna akcija hapšenja organizovane kriminalne grupe, krenuo upravo tim putem.

Foto: E-Stock_Caslav_Vukojicic

Danas su, podsećanja radi, Darko Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, Uroš Mišić (Radovanović, promenio prezime), ali još dva policajca, privedeni zbog sumnje da su deo grupe koju je organizovao Šarić.

„Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, zaključuje se u saopštenju MUP.

Više o ovoj temi možete pročitati u posebnom blogu.

Bonus video: Racija specijalnih jedinica u vili Darka Šarića

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare