Pauk donosi blindirani automobil u SBPOK Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U prostorije Službe za borbu protiv kriminala u Makišu, nakon hapšenja Darka Šarića, advokata Dejana Lazarevića, huligana Uroša Mišića i još dve osobe, na takozvanom pauku dovezen je blindirani automobil "mercedes".

Pauk donosi blindirani automobil u SBPOK Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako smo ranije objavili, nekoliko marica i policijskih vozila izašlo je nešto pre 15.00 sati iz dvorišta u kome se nalazi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) u Makišu, u Beogradu. Naime, u pomenute prostorije nešto ranije danas priveden je Darko Šarić, ali i članovi njegove kriminalne grupe.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, od ranog jutra se vrši pretres Šarićeve vile u Ulici Baje Pivljanina. U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane EUROPOL-a i EUROJUST-a, u kojoj su učešće uzele policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa, saopštila je policija nakon privođenja Darka Šarića u Beogradu.

Foto: E-Stock_Caslav_Vukojicic

„U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike“, saopštila je policija.

Darko Šarić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Uhapšeni su D. Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga. Kako smo saznali, reč je o Darku Šariću, Urošu Radovanoviću (Mišiću, promenio prezime) i Dejanu Lazareviću, Šarićevom advokatu.

„Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, zaključuje se.

Bonus video: Specijalci opkolili Šarićevu kuću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare