Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Shutterstock

Maja Gostić (20) ubijena je pre 15 godina na Svetu Petku u beogradskom naselju Žarkovo, u stanu sa još troje članova porodice Obradović - Željkom (22), Dragicom (43) i Zoranom (48). Četrnaest godina kasnije, u septembru 2021. u aleksinačkom selu Moravac, ubijena je tročlana porodica Đokić - Goran (57) , Gordana (56) i Lidija (25). Ova dva zločina podjednako su uzdrmala Srbiju, a određene okolnosti povezuju ova dva slučaja.

Kako za Nova.rs govori majka ubijene dvadesetogodišnje Maje, Tanja Gostić, od saznanja javnosti na koji su način Đokići ubijeni uviđa dosta sličnosti sa zločinom nad Obradovićima i njenom Majom.

„Sigurna sam da je sve njih ubio čovek koji je bio dobar sa Obradovićem, isto kao što se ispostavilo i za Đokiće. Sigurna sam da su Zoran Obradović i njegova supruga Dragica poznavali ubicu jer su ga pustili u stan. Tako je i Goran Đokić poverovao nekome ko mu je ubio celu porodicu. Sedela sam jednom prilikom u kafiću sa Dragicom kada mi je rekla da oni nikoga ne puštaju u kuću osim njima bliskih ljudi“, započinje za Nova.rs majka ubijene Maje.

Foto: Privatna arhiva

Osim sumnje da su poznavali ubicu, neutešna Tanja, navodi i činjenicu koliko su ubice bile surove i presudili devojkama koje su spletom okolnosti bile prisutne.

„Za glave obe porodice, Zorana i Gorana, sumnjalo se daju novac pod kamatu. Ne znam šta je motiv ubistva Zorana Obradovića, ali znam da moja Maja nije znala ništa u vezi sa njegom poslovima, isto kao što se navodi da Lidija nije znala za poslove svog oca Gorana Đokića. Pričalo se i o svesci dužnika koja je nestala u toku ubistva, odnosno, spiska koji je Goran Đokić imao za sve ljude koji mu duguju novac. Takođe, i u stanu Obradovića su pronađeni rokovnici, sumnja se da nisu svi, u kojima su napisana imena dužnika koji su takođe saslušavani nakon ubistva“, kaže Tanja.

Foto: Vesna Lalić

Policija je po pronalasku tela tročlane porodice Đokić pronašla i nekoliko čaura, što je našu sagovornicu takođe podsetilo na zločin od pre 15 godina.

„Ubica je Maji pucao dva puta u glavu, dok su tela Željka, Zorana i Dragice bila izrešetana. Pored moje ćerke nađene su čaure, njih 56. Veštačene su i došlo se do saznanja da je pucano iz dva oružja. Kako se pisalo, i Đokići su ubijeni iz dva vatrena oružja hicima u glavu“, objašnjava Tanja Gostić.

Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Nakon zločina u njihovu kuću dolazili su i prijatelji porodice Obradović, kako bi izjavli saučešće, ali neki od njih su se raspitivali i za to koliko Gostići znaju o ubistvu.

„Isto ovako su i rođaci ubijene porodice Đokić govorili sa tog Džonića koji je osumnjičen. Danima pre hapšenja, a nakon ubistva, je sedeo pored njih, tešio ih i raspitivao se šta znaju o ubici. Nije moguće da niko ništa nije čuo, a ubijeno je sedmoro ljudi. U stanu obradovića pronađen je deo rukavice od ubice, ali je rečeno da na njemu nema tragova jer je natopljen krvlju Zorana. Iz svega ovoga mogu samo da zaključim da je istraga odrađena traljavo“, tvrdi Tanja.

Pročitajte još:

Podsećanja radi, na Svetu Petku 2007. Maja je otišla kod svog momka jer je njegova porodica slavila useljenje u novi stan. Sledećeg jutra Milija V., Zoranov prijatelj, našao je njihova tela. Upravo Zoranov prijatelj i komšija Milija V. bio je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u zločinu, ali i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. za iznudu.

Međutim, tokom suđenja su svi oslobođeni zbog nedostatka dokaza, samo je Milan P. osuđen na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Takođe, nedugo nakon ubistva uhapšen je i brat od strica Gorana Đokića, Goran Džonić koji je u svoje zlodelo umešao i svoje sinove Milana i Stefana, kao i braću Aleksandra i Kostadina Milošević. Svi osim prvoosumnjičenog Džonića su pušteni iz pritvora, a još uvek se čeka na podizanje optužnice.

BONUS VIDEO: Poslednji oproštaj od porodice Đokić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar