„Iščupaću ti srce“: Vidojković i Kulačin digli krivičnu protiv Šapića

Hronika 26. jul. 202119:48 > 19:51
Podeli:
Nenad Kulacin Aleksandar Sapic i Marko Vidojkovic
Foto:Ivan Dinić/Nova S/TANJUG/ JADRANKA ILIC

Marko Vidojković i Nenad Kulačin, koautori emisije "Dobar, loš, zao" koja se emituje na televiziji Nova S, podneli su krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti protiv potpredsednika SNS Aleksandra Šapića.

Naime, gostujući u emisiji „Novo jutro“ koja je emitovana 7. jula na Pinku, Šapić je javno pretio: „On ( misleći na Vidojković) me zove u emisiju i ja mu kažem, ja bih ti srce iščupao kada bih te sreo“.

Ubrzo potom su pretnje ponovljenje: „Pa ne srce, sve bih vam iščupao na licu mesta, uz sve konsekvence koje to može da nosi“ – potom je nepunih sat kasnije ponovo zapretio – „Neću da sedim, neću da sedim… Pa iščupaću ti srce golim rukama“. Na kraju, na pitanje voditeljke šta bi se zaista desilo da sretne „te neke ljude“ na ulici, Šapić je odgovorio: „Pa bilo bi to što sam rekao“.

Tim povodom, razgovarali smo sa Markom Vidojkovićem i Nenadom Kulačinom.

„Počelo je tako što sam ga ja zvao u ‘Dobar, loš, zao’ da gostuje po drugi put, na šta je on pobesneo, jer nisu mu prijale ni naše kolumne o njemu, a naročito je pobesneo jer je čuo da smo u jednoj emisiji rekli da mu je krpljen anus u Urgentnom centru. On je to pogrešno čuo, jer mi smo rekli da smo čuli da je krpljen u Urgnetnom, nismo spomenuli anus. Potom je on pobesneo i rekao da će Kulačinu da iščupa srce“, kaže Marko Vidojković i nastavlja:

„Upozorio sam Kulačina šta ga čeka ako sretne Šapića. Ja sam ga ubeđivao 25 minuta da ne može da preti, da je to krivično delo, a on je govorio da njega mnogo više bole naše reči, nego da ga biju, na šta sam mu rekao da je to zbog vaterpola u kojem je navikao da se bije“, kaže Vidojković.

Marko Vidojković, Nenad Kulačin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ističe da su krivičnu prijavu podigli nakon što je Šapić javno pretio u pomenutoj emisiji na Pinku.

„Politika ‘United media’ i naša je da imamo nultu toleranciju na pretnje. Krivična je tek stigla u petak, Šapić je u međuvremenu izgubio funkciju da bude čelni čovek naprednjaka Beograda, nisam video njegov potpis. A ne znam da li će Tužilaštvo da progleda kroz prste potpredsedniku SNS, i predsedniku najveće gradske opštine. Ne verujem u pravosuđe, nije se ni do sada pokazalo, ali naše je da dižemo krivičnu prijavu, naše je da obaveštavamo institucije, posebno ako je to neko ko obavlja takvu funkciju. Ne mogu da verujem da čovek ne može da prepozna razliku između čupanja srca u seriji i 21. veka u kojem postoji ustav“, navodi Vidojković.

Istog mišljenja je i Nenad Kulačin koji kaže da se oseća ugroženim.

Aleksandar Sapic i vila
Aleksandar Šapić Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/Nova.rs

„Osećam se ugroženim jer je rekao da bi meni Iščupao srce ako bih mu nešto rekao na ulici. Ja nikada nisam rekao da su mu krpili anus na Urgentnom centru, samo smo rekli da su ga krpili“, kaže Kulačin.

Ističe da Šapićeva pretnja nije obična, obzirom da se radi o čoveku koji ide ka tome da postane drugi čovek ove zemlje.

„Pretnja njegova nije obična pretnja, to nije rekla-kazala, to je čovek koji je na korak da postane čovek broj 2 ove zemlje, barem je takvu podršku dobio od SNS, on pretenduje da zauzme mesto gradonačelnika, a ne pokazuje mogućnost da ukapira da ne treba takve stvari da radi, da tako preti. Nije lako trpeti pretnje Šapića, neću da trpim, nego da radim svoj posao a ne da strepim“, kaže on i dodaje: „Nadam se da će i u ovom našem slučaju nezavisno sudstvo da reši sve pravedno kao što su Prelića koji je ubio Tatona pustili zbog dobrog vladanja“.

 

****

BONUS VIDEO: Šapićeve komšije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar