Foto: Nova.rs

Nakon što im je zbog radova na vili Aleksandra Šapića poplavio podrum, porodici Pajović sada je počeo da otpada i plafon. Ova porodica već mesecima muku muči sa problemima koji su nastali zbog nelegalnih radova na kući koju je kupio novi potpredsednik Srpske napredne stranke. Inspekcija, uprkos tome, ne reaguje. Pravni zastupnik porodice Pajović, advokat Vladimir Gajić kaže da ih zato smatra Šapićevim saučesnicima u krivičnom delu.

Najnovije fotografije pokazuju kroz kakav horor porodica Pajović prolazi od maja meseca. Tada su počeli radovi na kući na Bežanijskoj kosi sa kojom dele krov, a koju je kupio predsednik opštine Novi Beograd i novo pojačanje SNS Aleksandar Šapić.

Foto: Privatna arhiva

Prethodne večeri poplavljen je podrum, a kako je za Nova.rs rekao Luka Pejović, to je samo jedan u nizu incidenata.

„Sekli su neke zidove i pošto tu ima puno prašine, prskali su ih vodom. Nisu dobro obezbedili, voda se slivala, došla je do ploče i razlila se. Njihov majstor je rekao da se i kod njih slilo. Nadamo se da je samo to, da nisu neku cev isekli. Plafon je pukao, očekujemo i da se digne parket u dnevnoj sobi, pošto je ploča natopljena“, kaže Luka i dodaje da je ceo kompleks napravljen kao jedna celina, a da se Aleksandar Šapić ponaša kao da je sve njegovo.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Na naš zajednički zid koji delimo su nadogradili sve što je zaklonjeno zastorima. Slivnik u dvorištu su zabetonirali, tako da ako budu neke obilne kiše, postoji mogućnost da svi podrumi budu poplavljeni, jer voda neće imati gde da oteče. Preterali su sve mere i granice, kao da uz njihovu kuću idu i sve naše kuće“, dodao je Luka.

 

Inspeksciju zovu, ali bezuspešno.

„Ova gradnja je počela u maju, zvali smo inspekciju nebrojano puta, nikada se niko nije javio“, rekla je Ljilja Pejović.

Pravni zastupnik porodice Pejović, advokat Vladimir Gajić, za Nova.rs kaže da je ovaj slučaj paradigma nemoći običnog građanina pred režimom.

Vladimir Gajić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„U ovom trenutku sedam dopisa je poslato Gradskoj građevinskoj inspekciji zbog nelegalne gradnje Aleksandra Šapića. Pisao sam i pritužbu glavnom inspektoru grada Beograda na rad inspektora zaduženog za ovaj slučaj. Na sve to dobili smo samo jedan odgovor i to da čekaju da se izjasni Šapić. Od tad je prošlo dve nedelje, on se nije izjasnio, zida i dalje, a porodici Pejović se zbog toga gomilaju problemi. Sada mogu da kažem da je građevinska inspekcija saučesnik Šapiću u ovom krivičnom delu, a ovo je klasičan primer kako prolazi običan građanin kada dođe u sukob sa bahatim predstavnikom režima“, rekao je Gajić za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare