Hapšenje na Gradini zbog zboupotrebe službenog položaja

Hronika 22. mar. 202115:16
Podeli:
Ilustracija Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Inspektori Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa Upravom granične policije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su E. P. (47) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i S. V. (53) koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja, saopštio je MUP.

Sumnja se da je S. P., zaposlen u Carinskoj ispostavi na Graničnom prelazu Gradina, pod uticajem E.P., koji je jedan od odgovornih lica ove Carinske ispostave na navedenom graničnom prelazu, u martu ove godine izvršio pregled vozila jednog muškarca koji je prevozio rezervne delove za kamione i nakon carinjenja dela sporne robe naveo da je to roba za lične potrebe, uprkos tome što je znao da takva vrsta robe ne može biti carinjena u „skraćenom postupku“.

Na ovaj način S.P. je pribavio korist vozaču u vidu privilegije za uvoz robe trgovačkog karaktera u Srbiju mimo važećih propisa i pričinio štetu budžetu Republike Srbije u iznosu carine koja nije obračunata i naplaćena za višak robe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar