Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

"Bila je velika gužva, svi su čekali dugo, jedan otac je bio veoma neprijatan. Ulazio je u ambulante, pretio je smrću zaposlenima. Sve je, međutim, kulminiralo kada je njegovo dete dobilo fras u čekaonici", ovako za "Blic" govori jedan od svedoka koji se zatekao u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu kada je otac deteta šutirao i pretio lekaru.

Kako saznaje Blic, u pitaju je odojče koje je imalo tegobe u vidu povišene telesne temperature koje su počele iste večeri, nekoliko sati pre dolaska u Institut za majku i dete.

„Vređao je lekare i pre tog trenutka, ali kada se to desilo onda je počeo da skače i viče, u jednom trenutku prišao je i lekaru i počeo da ga udara i šutira. Što je najgore, da to nije uradio, lekar bi mogao da radi svoj posao i pomogne detetu, ovako je samo otežao rođenom detetu, ali i svoj drugoj deci koja su čekala“, kaže za „Blic“ jedan od svedoka ovog incidenta.

Podsetimo, osumnjičen za napada na lekara je V. R. (38) je doktoru koji radi u ovom Institutu zadao udarac nogom u predelu leve potkolenice i uputio mu pretnju po život.

Direktor Instituta: Ovo nije jedinstven slučaj

Vladislav Vukomanović, upravnik pedijatrijske klinike Instituta, potvrdio je za „Blic“ da je lekar pretučen, kao i da ovo nije prvi put da se nešto slično dešava.

„Napadnuti lekar je sada dobro. Cela procedura je ispoštovana. Nažalost, ovo nije usamljen slučaj napada na lekara“, rekao je Vukomanović.

Podsetimo, napadača su policijski službenici PS Novi Beograd su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu zadržali zbog sumnje da je izvršio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a on će na osnovu krivične prijave biti saslušan u četvrtak.

Lekarska komora Srbije: Napad na lekare da se tretira kao posebno krivično delo

Lekarska komora Srbije pre nekoliko meseci upozoravala je da je potrebno imati nultu toleranciju na napade na lekare i medicinske radnike, pogotovo nakon napad na lekara Hitne pomoći Doma zdravlja Barajevo.

„Lekarska komora Srbije se maksimalno zalaže za nultu toleranciju nasilja, kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na tome da sankcije za napade na zdravstvene radnike budu pooštrene i da se napad na zdravstvenog radnika tretira kao posebno krivično delo“, stoji u saopštenju.

Bonus video: Hapšenje u kafiću u beogradskom tržnom centru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar