Privatno obezbeđenje investitora koji gradi u Bloku 37 sprečava od jutros sprečava građane da protestuju zbog izgradnje u njihovom komšiluku. Tenziju i nervozu nisu želeli da spreče pripadnici policije, koji sa strane posmatraju koškanje između stanara i ljudi iz obezbeđenja.

Pratite događaje u Bloku 37 na ovom linku.

U bloku 37 od sinoć se okupljaju nezadovoljni građani, koji protestuju zbog toga što je inivestitor prekršio dogovor i nastavio radove na izgradnju zgrade.

Izuzev građana, na mestu gde protestuju građani se nalazi privatno obezbeđenje, kao i policija.

Kako je javio reporter televizija Nova S, obezbeđenje je izašlo iz ograđenog dela gde se gradi zgrada, odnosno sa gradilišta, nakon čega su formirali ljudski zid na ulici s ciljem da omoguće kamionima da uđu na gradilište.

Ujedno, pripadnici privatnog obezbeđenja ne dozvoljavaju ni stanirima da se sa svojim automibilima kreću, dok, s druge strane, građani pokušavaju da spreče kamione da priđu gradilištu. Za to vreme, policija nemo posmatra sve što se dešava i odbija da reguje uprkos pozivima građana u pomoć.

„Ovo je sramota za ovaj grad. Policija stoji sa strane, a obezbeđenje hoće nasilno da uđe na gradilište iako nemaju regularnu dozvolu. Ovo je prvi put da ovo rade. Juče su nas policajci legitimisali, što se nije desilo pre dva mesca kad je sve ovo počelo. Mi radimo isto što smo i ranije radili, tako da nisam siguran šta je bio okidač za ovako nešto“, objašnjava jedan od stanara Bloka 37.

VIDEO: Pobuna gradjana na gradilistu u Bloku 37

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram