Autoput saboracaj
Foto:BETAPHOTO/EMIL VAS

Na auto-putu Beograd-Zagreb u blizini aerodroma, formirana je kilometarska kolona vozila i stvorila se velika gužva, a zbog održavanja biciklističke trke, u Beogradu su zatvorene pojedine ulice i gradski prevoz saobraća izmenjenim trasama.

Iz AMSS je jutros saopšteno da je saobraćaj umerenog intenziteta na gradskim saobraćajnicama, dok je na deonicama van naseljenih mesta očekivan pojačan promet vozila.

Oni su upozorili vozače da najavljene padavine mogu na kratko usporiti i otežati vožnju.

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza u zemliji.

Pored toga, korisnici društvenih mreža javljaju i da su zatvorene pojedine deonice u Beogradu.

„Bulevar Nikole Tesle je zatvoren. Saobraćaj iz Zemuna ka Brenkovom mostu je preusmeren na Trešnjinog cveta. Semafor u bulevaru Mihaila Pupina je u redovnom režimu pa se stvara velika gužva u Trešnjinog cveta“, napisali su na Tviteru.

Kako je ranije najavljeno, u Beogradu će se 12. i 13. juna održati Belgrade Grand prix Woman Tour 2021 – tri biciklističke trke u dva takmičarska dana. Prvog dana vozi se na Ušću, četiri, pa 92 kilometra, a drugog dana po ulicama Beograda u dužini od 102,4 kilometra.

Izmene linija gradskog prevoza

Trka će se odvijati u dve etape i to:

12.06.2021. u periodu od 09:00 do 20:15 doći će do zatvaranja ulice Bulevar Nikole Tesle na delu od ulice Bulevar Mihajla Pupina do ulice Trešnjinog cveta.

Tokom održavanja ove trke važiće režim rada linija javnog prevoza:

Vozila sa linija: 15, 84, 704, 706, 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Džona Kenedija, u smeru ka Zemunu, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Džona Kenedija. U suprotnom smeru navedene linije će se na delu od Ulice Trešnjinog cveta do Brankovog mosta kretati ulicama Bulevar Mihajla Pupina i Trešnjinog cveta

Vozila sa linija: 27E, 35 će se, u oba smera, umesto ulicama Bulevar Nikole Tesle i Ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Milentija Popovića, Vladimira Popovića do terminusa Novi Beograd /Blok 20/.

Linija 60L će u vreme održavanja manifestacije saobraćati u smeru ka okretnici “Novi Beograd (Toplana)” ulicama Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom, a u povratku vozila sa ove linije saobraćaće trasom linije 60

Privremeno se ukidaju stajališta:

„Hotel Jugoslavija“, u smeru ka periferiji, za linije 15, 84, 704, 707
„Ušće“ i „Palata Srbija” u oba smera, za linije 15, 84
„Šest kaplara“, u ul. Ušće, u smeru ka Bloku 20, za linije 27E, 35
„Staro sajmište“ u smeru ka Toplani, „Ušće“ i „Muzej savremene umetnosti“ u oba smera za
liniju 60L

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

13.06.2021. u periodu od 09:00 do 13:00 doći će do zatvaranja ulice Pariska, Pjarona de Mondezira i Bulevar vojvode Bojovića, kao i raskrsnice ulica Tadeuša Košćuškog i Bulevar vojvode Bojovića zbog održavanja kružne trke oko Kalemegadan.

Tokom održavanja ove trke važiće režim rada linija javnog prevoza:

Ukidaju se tramvajske linije 5, 10
Vozila sa linije 11 će saobraćati na skraćenoj trasi od Pristaništa do Bloka 45
Vozila se linije 2 će saobraćati na relaciji Omladinski stadion – Vukov spomenik – Trg Slavija – Savski trg – Pristanište

Zbog istovremenog izvođenja radova u ulici Bulevar kralja Aleksandra u ovom periodu saobraćaće privremena autobuska linija 6A koja će saobraćati na trasi Dubrovačka, Cara Dušana (Žorža Klemansoa, Dunavska u smeru ka Dorćolu), Džordža Vašingtona, 27. marta, Kraljice Marije, (Ruzveltova u smeru ka Dorćolu) i dalje Bulevarom kralja Aleksandra do terminusa Ustanička.

Vozila sa linija: 24, 26 će saobraćati ulicama Francuska, Žorža Klemansoa, Dunavska, Dubrovačka, Cara Dušana, Francuska i dalje redovno
Vozila sa linije 79 će saobraćati ulicama Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Žorža Klemansoa, Dunavska, Dubrovačka, Cara Dušana, i dalje redovno

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća kao i privremena stajališta:

„Dobračina“ – u ulica Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi oko 10,0 metara ispred raskrsnice sa ulicom Dobračina
„Mike Alasa“ – u ulici Dunavska, na poziciji ED stuba koji se nalazi neposredno ispred zone raskrsnice sa ulicom Mike Alasa oko 5 metara ispred obeleženog pešačkog prelaza u zoni objekta sa adresom Mike Alasa br. 46. Predmetno stajalište će obavljati funkciju polazno – dolaznog stajališta.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar