Foto: Printscreen N1

Državna sekretarka MUP Biljana Popović Ivković juče je ponovo briljirala u ulozi "kriznog" portparola MUP, kada je na konferenciji koja je upriličena kao odgovor na prethodno obraćanje opozicione političarke Marinike Tepić, o slučaju odbeglog nasilnika Ivana Kontića, čitavu srpsku javnost upoznala sa sadržinom iskaza pretučenog mladića, kao i mnogim drugim detaljima ovog slučaja, koji bi, po zakonu, u ovom trenutku trebalo da budu tajni.

Naime, u još jednom naletu sopstvene neartikulacije, Popović- Ivković je pokušala da ubedi javnost, kako je novosadska policija blagovremeno obavestila novosadsko Osnovno tužilaštvo o slučaju prebijanja u Jevrejskoj ulici, iako je tužilaštvo to javno demantovalo.

U pokušajima da opravda i objasni ono što se objasniti ne može, državna sekretarka je tako pred kamerama mahala službenim beleškama, čiji je sadržaj tako emitovan u programu uživo u celoj zemlji.

Tu se naravno nije zaustavila, već je ponovo u svom prepoznatljivom stilu nastavila da opravdava svog šefa.

Pročitajte još:

„Cilj svega ovoga je da se obesmisli rad policije, a posebno ministra unurašnjih poslova Nebojše Stefanovića“, kazala je Popović – Ivković. na jučerašnjoj konferenciji, očigledno misleći najpre na sebe samu i seriju svojih nekontrolisanih ispada, kojima bi svako drugi ozbiljno ugrozio svoje radno mesto i funkciju na kojoj se nalazi.

Jer zaista, malo je onih koji su uspeli da tako hladnokrvno i spontano iznesu u javnost sadržaj nečijeg iskaza i na taj način direktno prekrše zakon i ugroze istražni postupak. Takođe, malo je onih koji su u svojoj besmilsenoj i unapred izgubljenoj odbrani uspeli da iz uniforme policajca, načelnika i državnog sekretara, dozvole sebi da zamenika tužioca izazivaju na poligraf, ili da oca mrtve devojčice pitaju gde je on bio dok mu je dete silovano i ubijano.

Pročitajte još:

Zbog svega toga, u javnosti se nameće utisak da je malo verovatno da će ikad iko uspeti da više obesmisli rad MUP nego što to čine aktuelni policijski funkcioneri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare