Ivan Kontić Foto: MUP

Nakon što je portal Nova rs. danas objavio da je odbegli Ivan Kontić (30) pre osam dana boravio u novosadskom Osnovnom tužilaštvu zbog sklapanja oportuniteta i to u trenutku kada je policija trebalo da traga za njim i postupa po krivičnoj prijavi koja je ranije podneta zbog zverskog prebijanja Novosađanina M. M. (28) u Jevrejskoj ulici, uzbunila je danas MUP, a kako saznajemo, održan je i vanredni sastanak na kom su bili Osnovni javni tužilac Dejan Rakonić i načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić.

Podsetimo, portal Nova.rs je otkrio da je Kontić 8. septembra došao u Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu kako bi uplatio novčani iznos u dobrotvorne svrhe, a kako bi istraga protiv njega, koja se odnosi na delo iz 2018. bila obustavljena principom oportuniteta. Ispostavilo se da su u to vreme, advokati zverski isprebijanog M. M. već uveliko podneli protiv njega krivičnu prijavu, kao i da policija trebalo da radi na njegovj identifikaciji i hapšenju.

Međutim, Osnovno tužilaštvo je saopštilo da nije imalo informaciju da je osoba koja je potpisivala oportunitet istovremeno i ona koja odgovorna za prebijanje u Jevrejskoj, jer je tog dana Kontić i dalje bio „neidentifikovan“.

Čitav ovaj slučaj pokrenuo je veliku aferu, zbog čega su se danas, prema sazanjima našeg portala sastali i prvi čovek novosadskog tužilaštva Dejan Rakonić, kao i načelnik policije Milorad Šušnjić.

Pročitajte još:

Takođe, kako saznajemo, u ispitivanje afere se uključila i unutrašnja kontrola MUP, ali njeni rezultati in dalje nisu zvanično saopšteni.

Da li će neko biti pozvan na odgovornost zbog očigledne opstrukcije i zataškavanja ovog slučaja takođe još uvek nije poznato, a kako za naš portal otkriva dobro obavešten sagovornik, današnji tekstovi portala Nova.rs u mnogome su uzbunili čitav MUP.

„Taman kada se učinilo da su čelnici policije uspeli da opravdaju u javnosti sve propuste koje su pratile slučaj, ali i „objasne“ sve nesuglasice, iscurela je i informacija u vezi sa  potpisivanjem oportuniteta, ali i zvanično saopštenje tužilaštva da ih policija na dan prebijanja nije obavestila o obračunu u Jevrejskoj, iako su to tvrdili Stefanović i Rebić. Sve to je danas podiglo tenzije, pa su organizovani sastanci na raznim nivoima“, kaže za naš portal dobro obavešten izvor.

Inače danas kasno popodne načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić izjavio je danas da su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva, koje je danas za Novu.rs potvrdilo da ih novosadska policija nije obavestila o prebijanju Novosađanina M. M. (28) istog dana kada se obračun dogodio, a potom pozvao na poligraf zamenicu tužioca za koju tvrdi da je imala tu informaciju.

„Apsolutno su netačne tvrdnje Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, koje su se pojavile u medijima, da je navedeno tužilaštvo o slučaju prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici novosadska policija prvi put obavestila 04. septembra.

„Istine radi, Osnovno javno tužilaštvo je o događaju obavešteno istog dana. Tačnije, čim su lekari završili sve preglede i zvanično konstatovali stepen povreda oštećenog, vođa smene u Policijskoj ispostavi Stari grad Tijana Popović je telefonom o svemu obavestila zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić, koja je događaj kvalifikovala kao krivično delo teška telesna povreda. I uvid u listing poziva koji su 24. avgusta ostvareni sa dežurnog telefona u Policijskoj ispostavi Stari grad potvrđuju ovu činjenicu.

Takođe, policijska službenica Tijana Popović je, kako sama kaže, spremna da sve navedeno potvrdi i na poligrafskom testiranju, a pitam i zamenika osnovnog javnog tužioca Svetlanu Suvajdžić da li je spremna da uradi isto, ukoliko smatra da o događaju nije obaveštena 24. avgusta“, napisao je u policijskom saopštenju Šušnjić.

Naime, Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu potvrdilo je danas za Novu.rs da 24. avgusta nisu obavešteni od strane novosadske policije o obračunu koji se dogodio u Jevrejskoj ulici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare