Teška saobraćajna nezgoda kod Obrenovca na Valjevskom putu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Momčilo R. (56) je stradao, dok je 21 osoba povređena u teškom sudaru autobusa i kamiona, koji se dogodio juče oko 10 časova u mestu Stubline kod Obrenovca. Prema dosadašnjim informacijama, sumnja se da je vozač kamiona Milan J. (50) drogiran izazvao nesreću i to tako što se nije zaustavio na znak STOP, već je krenuo da se uključuje na put i tada je došlo do sudara sa autobusom.

Teška nesreća dogodila se takozvanom Valjevskom putu, nešto posle 10 časova, a udarac je bio toliko jak da je vozač autobusa preminuo na licu mesta, te je Hitna pomoć po dolasku na teren mogla samo da konstatuje njegovu smrt.

Prema dosadašnjim informacijama, povređeni su prevezeni u KBC „Bežanijska kosa“, Dom zdravlja u Obrenovcu, kao i u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Dve osobe iz autobusa su zadobile teže povrede, dok su ostali putnici lakše povređeni.

Teška saobraćajna nezgoda kod Obrenovca na Valjevskom putu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U nesreći su učestvovali autobus na liniji 860 T, koji inače saobraća na relaciji Vukićevica i Industrijska zona Barič, i kamion koji je prevozio šljunak. Prema nezvaničnim saznanjima Nove, kamion je izazvao nesreću.

„Postoje indicije da se vozač, koji je upravljao kamionom, na nebezbedan način uključio na regionalni put, odnosno nije se uverio da to može da učini na bezbedan način. On je potom udario u prednju stranu autobusa koji se kretao iz pravca Stublina ka Obrenovcu“, rečeno je za Novu iz tužilaštva.

Na pomenutom delu puta, odnosno uključenju, nalazi se i znak STOP te je vozač kamiona bio dužan da se zaustavi, što on nije učinio.

Teška saobraćajna nezgoda kod Obrenovca na Valjevskom putu Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Utvrđeno je i da je vozač Milan J. bio pozitivan na narkotike, odnosno na amfetamin.

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će preuzeti istragu s obzirom na to da je u pitanju krivično delo sa smrtnom posledicom.

Pobegao sa mesta nesreće

Inače, kako je ministar policije Ivica Dačić izjavio za medije, vozač kamiona je nakon sudara pobegao sa lica mesta. Ipak, on je ubrzo priveden i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Tokom istage biće utvrđene sve okolnosti ove nesreće.

VIDEO: Raščišćavanje mesta teške nesreće kod Obrenovca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare