Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Facebook

Selo Lešje kod Paraćina potresao je jezivi porodični zločin, kada je tokom jučerašnjeg dana otac Živorad B. (55) krvnički ubio svog sina Aleksandra B. (26). Prijatelji se opraštaju od mladića, a kako su objavili, u ovoj porodici je ranije bilo višestrukog prijavljivanja nasilja.

Selo Lešje kod Paraćina je potresao nezapamćen zločin kada je Živorad B. (55) posle kraće svađe, kako policija sumja, nožem na smrt izbo svog sina Aleksandra.

Posle krvavog pira, ubica je mirno otišao u kuću i pozvao policiju, objasnio im šta je uradio i mirno sačekao dolazak patrole.

„Nema više našeg dragog saborca! Ubijen je jedan od nas, čovek koji je svim srcem podržavao borbu za planinu Babu! Tuga u našim srcima je ogromna, čuvaj nas odozgo dragi naš Aleksandre. Udruženje Odbranimo planinu Babu želi da izrazi saučešće svim bliskim prijateljima i familiji. Počivaj u miru borče naš dragi“, objavljeno je na Fejsbuk stranici Udruženja.

Pročitajte još:

Takođe, kako se navodi, policija je često dolazila u njihovu kuću upravo zbog porodičnog nasilja.

„Osuđujemo nemar policije koja je možda mogla sprečiti da do ovog dođe da su radili svoj posao i da je reagovala na višestruko prijavljivanje nasilja u porodici“, objavilo je Udruženje Odbranimo planinu Babu.

Još uvek se nisu pojavile zvanične i potvrđene informacije da li je bilo ranijih prijava nasilja.

„Živorad je bio slab sa živcima, a ponekad bi voleo da popije i pivo. Pravio je i ranije probleme, a sa sinom nije bio u najboljim odnosima. I žena ga je napustila i preudala se, a sin je ostao sa njim i dedom Vladimirom. Živorad ima još jedno dete, ćerku, ali ona ne živi sa njima i sada studira u Beogradu“, ispričala je ranije za Nova.rs jedna komšinica iz Lešja kod Paraćina.

Ovim povodom Policijska uprava Jagodina izdala je saopštenje u kome se kaže da je Ž. B. osumnjičen za teško ubistvo. Njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 časova, posle čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO: Mesto ubistva u Krnjači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar