hapšenje
Foto:Filip Krainčanić/Nova.s

Uprava policije Crne Gore nije u posedu materijala koji je objavljen u medijima 3. maja 2022. godine, a koji se odnosi na Petra Lazovića i Ljuba Milovića, saopšteno je "Vijestima" iz te institucije.

Oni su naveli i da na osnovu podataka iz evidencija o prelascima državne granice nije registrovan njihov izlazak iz Crne Gore, pišu Vijesti.

Iz SDT-a ranije danas saopštili su da je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naložio da se formira predmet i preduzmu sve neophodne radnje, mere radi utvrđivanja da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva u dokumentima Europola koje je objavio portal Libertas.

U tim dokumentima piše da Europol sumnjiči policajce Petra Lazovića i Ljuba Milovića da su članovi kavačkog kriminalnog klana.

„Uprava policije do objavljivanja nije bila upoznata sa sadržinom ovog dokumenta. Jedan od prioriteta u radu Uprave policije je upravo identifikovanje policijskih službenika povezanih sa organizovanim kriminalnim grupama, prikupljanje dokaza u odnosu na njihove inkriminišuće radnje i njihovo procesuiranje nadležnim tužilaštvima, a što je bio prioritet i u prethodnom periodu gde su ostvareni konkretni rezultati o kojima je javnost obaveštena. U narednom periodu Uprave policija će postupati po svim nalozima nadležnog tužilšatva, kao i do sada, u cilju provere svih navoda objavljenih u medijima i koje tužilaštvo smatra relevantnim, te će na raspolaganje staviti sve kapacitete u cilju što brže i efikasnije istrage. Kako nismo u posedu navedenog materijala, te nemamo saznanja o eventualnoj ugroženosti bezbednosnog sektora kao i informacijama koje su „iscurele iz bezbednosnog sektora“, a svakako nakon svih izvršenih provera u odnosu na navode iz objavljenih materijala biće izvršena analiza i preduzete konkretne mere i radnje. U odnosu na pitanje kako komentarišemo eventualno pominjanje direktora Uprave policije u objavljenim tekstovima, obaveštavamo Vas da je direktor Uprave policije na raspolaganju u cilju provere svih navoda, a takođe je na raspolaganju za odgovore na pitanja jer se objektivnom informisanju može doprineti samo temeljnom proverom svih navoda“, navodi se u odgovorima Uprave policije.

****

BONUS VIDEO: Koga će sve iz državnog vrha Belivuk da povuče sa sobom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram