Boris Milicevic i Gordana Comic
Boris Milićević i Gordana Čomić Foto:Ivan Dinić/Nova S/Vesna Lalić/Nova.rs

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Boris Milićević objavio je danas na društvenoj mreži Tviter  da je napadnut u Novom Beogradu. Njega je, kako je naveo nepoznati muškarac gađao predmetom i jurio ga s nožem u ruci, a o svemu je odmah obaveštena i policija.

„Muškarac me je jurio sinoć da me izbode nožem“, naveo je Milićević na Tviteru i zahvalio novobeogradskoj policiji što je brzo uhvatila počinioca, kao i komšijama koje su im pomogle.

On je na društvenim mrežama priložio izjavu koju je dao u policiji, a kako se navodi u istoj, sinoć je krenuo da prošeta psa nakon čega je doživeo napad.

„Šetao sam ga na livadi ispod same zgrade i nakon što sam napravio jedan krug, krenuo sam da se vratim u zgradu. Tada sam sta svoje desne strane primetio meni nepoznatog muškarca, koji je držao nešto u ruci. Kada sam došao u ravan sa njim, taj muškarc me je bez ikakvih reči gađao sa nekim predmetom. Nakon toga sam se okrenuo ka tom čoveku i obratio sam mu se sa rečima: „Šta radiš to čoveče“. Tada je taj čovek iz svoje garderobe iz unutrašnjeg dela izvukao nož i glasno mi se obratio:“Sada ću da te zakoljem pederu“. Zatim je sa tim nožem u ruci krenuo ka mene, ja sam se okrenuo i krenuo da bežim“, izjavio je Milićević u policiji.

On je potom izjavio da se u jednom trenutku ponovo okrenuo, misleći da je napadač stao, međutim, on ga je i dalje jurio i vikao: „Zaklaću te, zaklaću te!“

„Dok sam trčao na uglu, na uglu zgrade, video sam jednog momka i devojku koji su šetali svoje pse i obratio im se: „Ljudi, ovaj me juri, hoće da me izbode nožem“, međutim, oni su samo rekli: „Vidimo““, rekao je on.

Kako je istakao, nekako je uspeo da stigne do ulaza u zgradu, nakon čega je odmah pozvao policiju.

Milićević, koji je javnosti poznat kao LGBT aktivista i prvi deklarisani homoseksualac u Skupštini Srbije, objavio je na toj društvenoj mreži i policijski zapisnik, u kojem je naveo da je do napada došlo dok je šetao psa.

On je dodao da je tada primetio nepoznatog muškarca, koji ga je gađao nekim predmetom, a kasnije izvukao nož i pretio mu da će da ga zakolje, vređajući ga na osnovu seksualnog opredeljenja.

Potom je, kako je dodao, muškarac krenuo „sa nožem u ruci“ ka njemu, a on je počeo da beži, ali je muškarac nastavio da ga juri i preti mu.

Komentari

Svi komentari (6)