Policija i dalje traži odbeglog profesora pedofila iz Brusa

Hronika 19. nov. 202009:54
Podeli:
nesreća
Ilustracija Foto:N1

Policija u Brusu traga za frulašem Milutin C. (64), nakon što je on pušten iz pritvora u Kruševcu, koji mu je bio određen zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad detetom.

Podsetimo, naš portal je prvi došao do saznanja da je profesor pušten iz pritvora jer postupajući zamenik tužioca nije iskoristio sve svoje zakonske mogućnosti, kako bi osumnjičeni bio zadržan iza brave.

Naime, kako saznajemo, tužilac je nakon saslušanja Milutin C. tražio da mu se odredi pritvor samo zbog jedne okolnosti i to – opasnosti od uticaja na svedoke, u ovom slučaju učenice i njene majke. Zašto kao okolnosti za određeivanje pritvora nisu navedene i druge koje su zakonom propisane, to jest opasnost od ponavljanja dela ili uznemirenje javnosti, ostalo je nejasno. Zbog toga je sud nakon saslušanja žrtve i njene majke, odnosno nakon “prestanka okolnosti za pritvor”, osumnjičenog pedofila pustio na slobodu.

“Osumnjičeni profesor muzičkog pušten je iz pritvora dana 16.11.2020. godine iz razloga što su od strane tužilaštva ispitani svi svedoci dana 13.11.2020.godine. Kako je predlog za određivanje pritvora predložen od strane osnovnog tužilaštva, iz razloga predviđenih članom 211 stav1.2,a to je mogućnost da osumnjičeni utiče na svedoke, te kako su svi svedoci ispitani od strane tužilaštva to je sudu dana 16.11.2020.godine dostavljen dopis da su svi svedoci ispitani te da ne stoje više zakonski razlozi za pritvor koji je određen prema osumnjičenom”, rekli su nam u Osnovnom sudu u Brusu.

Profesor pedofil je navodno, ušao u kupatilo i onda vezao električni kabl, pa se kroz prozor spustio do zemlje. Porodica je uspela da provali vrata od kupatila, a kako navode izvori uoućeni u ovaj slučaj, iza sebe je ostavio pismo.

Supruga je prijavila nestanak i pismo dala MUP-u.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar