Ilustracija Foto: N1

Bugarski državljanin L. V. I. koji je pre dva dana uhapšen zbog sumnje da je falsifikovanim platnim karticama podizao novac sa bankomata u Srbiji, negirao je danas na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu izvršenje krivičnog dela, navodeći da želi da se brani ćutanjem.

Njemu je posle saslušanja na predlog tužilaštva sud odredio pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da u kratkom roku ne ponovi krivično delo, a i zbog toga što nema prebivalište u našoj zemlji. Na teret mu se stavlja više krivičnih dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica. MUP je juče saopštio da se on sumnjiči da je na teritoriji Beograda od novembra 2019. do 20. juna 2020. na bankomatima više poslovnih banaka postavljao uređaj za skidanje podataka klijenata koji su koristili te bankomate. Posle toga je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovane platne kartice na koje je nanosio ukradene podatke klijenata i sa njima podizao novac sa bankomata.

Na taj način osumnjičeni L. V. I. pribavio je sebi protivpravnu imovinsku korist od oko 1,4 miliona dinara, navedeno je u saopštenju MUP-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram