Ivan Ninić i Vladimir Cvijan

Advokat Ivan Ninić izvršio je danas uvid u spise predmeta Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji se tiču okolnosti pod kojima je preminuo advokat Vladimir Cvijan, koji je nađen utopljen u Dunavu u januaru 2018. godine.

Na ovaj način u potpunosti je postupljeno po nalogu iz drugostepenog rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, saopštilo je tužilaštvo.

Ninić je tražio od tužilaštva da mu omogući uvid u spise ovog predmeta, što je prvobitno bilo odbijeno, zbog prava svakog pojedinca na zaštitu podataka o ličnosti, a posebno imajući u vidu način na koji je zloupotrebljena smrt Cvijana u medijima.

Više javno tužilaštvo u saopštenju ističe da je Cvijanova smrt bila nažalost zloupotrebljena ne samo od strane pojedninih medija već i pojedinaca, što je dovelo do nepotrebnog zbunjivanja javnosti, što je za posledicu imalo veliki broj špekulacija, dezinformacija, i drugih netačnih proizvoljnosti u sredstvima javnog informisanja.

„Zbog svega navedenog još jednom ističemo da je tužilaštvo u ovom kao i u drugim predmetima u svemu postupalo u skladu sa zakonom i zakonskim ovlašćenjima“, napominje se u saopštenju.

Tužilaštvo je prošle godine u martu obelodanilo da je telo Cvijana pronađeno 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava, na 1.164 kilometru desne obale ove reke, u vodi, na rastojanju od oko sedam metara od obale.

Nakon obdukcije, zajedno sa toksikološkom analizom, utvrđen njegov identitet i uzrok smrti.

BONUS VIDEO: Kome nije u interesu da se dozna puna istina o smrti advokata Vladimira Cvijana?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar