Advokat: Merima može da bude svedok protiv Lečića

Hronika 28. maj. 202121:22 > 21:26
Podeli:
Merima Isaković, Danijela Štajnfeld
Foto: Privatna arhiva/N1

Glumica Merima Isaković, koja je i u video intervjuu za "Mikser Festival" optužila svog kolegu Branislava Lečića za seksualno zlostavljanje, moći će da bude svedok u postupku koje tužilaštvo vodi protiv Branislava Lečića zbog optužbi njegove klijentiknje da ju je silovao.

Obzirom da je u slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja, Merima će, u slučaju da tužilac to odluči moći da objasni njegov – modus operandi.

Dimitrije Ilić, Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Merima Isaković može da bude svedok Danijeli Štajnfeld tako što će da objasni modus operandi osobe koja je tužena. Odnosno, da se vidi matrica ponašanja tog čoveka“, kaže advokat Dimitrije Ilić za Nova.rs.

On isitiče da njeno svedočenje u suštini nema neku dokaznu vrednost.

„Recimo, u slučaju Marije Lukić iz Brusa, samo je ona imala dokaze, odnosno, poruke, ostale žene su imale samo priču, ali su bile saslušane i to je poslužilo kao dokaz protiv Milutina Jeličića Jutke“, kaže Ilić.

Kako smo gore naveli, u slučaju Isakovićeve, koja je Lečića optužila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo 1978. godine, došlo je do apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja. Ipak, iako je javnost mislila da će Lečić proći bez posledica za ovaj događaja, Isakovićeva je poručila da je spremna da svedoči u slučaju Štajnfeld.

Merima Isakovic i Branislav Lecic
Merima Isaković i Branislav Lečić Foto:Sreenshot/Ivan Dinić/Nova S

Ona je istakla da Danijelu ne poznaje, ali da je spremna da se odazove pozivu tužilaštva, ukoliko ga dobije.

„Naravno. Verujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savesne osobe. Ne mogu direktno svedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega“, rekla je Isakovićeva za medije.

Po svemu sudeći, potresno svedočenje Isaković može uzeti u obzir tužilaštvo u trenutku kada bude odlučivalo da li će protiv Lečića povesti istragu zbog optužbi glumice Danijele Štajnfeld koja tvrdi da ju je silovao.

I samo tužilaštvo je to potvrdilo za naš portal.

“Obaveštavamo Vas da je još uvek u toku predkrivični postupak u vezi sa prijavom Danijele Štajnfeld. Takođe, napominjemo da će izjava Merime Isaković biti cenjena u smislu ocene karakteristika ličnosti Branislava Lečića u navedenom postupku. U predmetnom postupku neće se vršiti provera njenih navoda, s obzirom da ni ona ni devojke koje su se njoj javile nisu očevici konkretnog događaja. Ukoliko se Merima Isaković ili bilo ko drugi obrati tužilaštvu, njihove izjave će biti cenjene u skladu sa zakonom”, navelo je tužilaštvo.

Ne treba zanemariti činjenicu da se protiv Lečića u slučaju Štajnfeld još uvek vode predistražne radnje. On je tako nije saslušan u svojstvu osumnjičenog, već je ispitan kao građanin.

Saslušan u policiji, još uvek predistraga


Tužilaštvo se nakon Lečićevog saslušanja oglasilo rekavši da se radi na proveri navoda.

Lečić je saslušan u policiji, gde je negirao krivično delo, rekavši da je prošao poligrafsko testiranje. Ipak, o ovome se tužilaštvo nije oglasilo.

Lečić proteklih nedelja konstatno se oglašava u medijima i negira da je imao bilo kakve veze sa glumicom Štajnfeld.

Podsetimo, nekada jedna od najvećih mladih zvezdi u glumi, Merima Isaković, ispričala je u ispovesti za „Nedeljnik“ da ju je Lečić seksualno napastvovao u svom stanu u trenutku kada je ona imala 18 godina. Ispričala je i da joj se on za to izvinio, te da se nadala da je uvideo svoju grešku i postao bolji čovek.

Ipak, nakon što je saznala za slučaj glumice Danijele, odlučila je da progovori o svom iskustvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar