Merima Isaković. Foto: Privatna arhiva

Nekadašnja glumica Merima Isaković, koja je nedavno optužila kolegu Branislava Lečića za pokušaj silovanja, uživo iz Australije ispričala je danas sve o traumama kroz koje je prošla. Isakovićeva je, između ostalog, ispričala i da su joj se javile nove žrtve, ali i da je informacije koje ima predala tužilaštvu. Sa druge strane, tužilaštvo i dalje navodi da se u postupku glumice Danijele Štajnfeld, koja je Lečića optužila za silovanje, neće vršiti provera Meriminih navoda, s obzirom da “ona i devojke koje su joj se javile nisu očevici konkretnog događaja".

Isakovićeva je u ekskluzivnom video intervju u okviru Mikser festivala ispričala zbog čega se tek sada odlučila da progovori o seksualnom napadu koji je doživela od glumca Branislava Lečića, dodavši da glumica Danijela ima njenu podršku.

Pročitajte još:

“Uspela sam da prevaziđen strah verovatno jer sam uspela da se izbavim u poslednjem trenutku. U tom strašnom trenutku sam shvatila da je on jači od mene u fizičkom smislu potpuno i da ga nikad ne bih mogla savladati. Lečić je tad bio crni pojas u karateu, mlad snažan, osećala sam se kao trska koju neko previja, neverovatno strašan osećaj i sad se naježim kad se setim. Jedini način kako sam mogla da ga pobedim je intelektualno, ja sam njega nadmudrila. Da je uspeo da me siluje ja ne znam dal bih bila živa, ne znam dal bih uspela kao Danijela da se sa tim izborim”, rekla je Isakovićeva.

Ona se potom prisetila tog mučnog događaja.

„Taj finalni akt seksualne penetracije se nije desio, jer sam uspela da se odbranim od tog užasnog stanja. On je u svakom fizičkom smislu bio jači od mene i da ga fizički ne mogu nadvladati. Nikad pre nisam verovarala da jedan muškarac može silovati ženu naročito ako su sličnih godina. Međutim, Lečić je tad bio mlad, snažan, imao crni pojas u karateu. To zaista ne prija nimalo. Jedini način kako sam uspela da ga pobedim jeste intelektualno. Da je uspeo da me siluje do kraja ne znam da li bih bila živa. Da uspem da prebrodim ono što je Danijela preživela. U to vreme nije se pričalo o silovanju, bilo je drugo vreme. Uspela sam da ga nadmudrim. Bio je to važan doprinos mom osećaju celovitosti i da mogu da krenem dalje“, rekla je ona.

Merima Isaković, intervju, Mikser Festival
Foto: Printscreen/Facebook/Nova.rs

Povodom novih okolnosti portal Nova.rs ponovo je kontaktirao Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi predistražne radnje protiv Lečića, međutim, tužilaštvo se pozvalo na raniji odgovor, odnosno jučerašnji, povodom navoda Isakovićeve.

Pročitajte još:

“Obaveštavamo Vas da je još uvek u toku predkrivični postupak u vezi sa prijavom Danijele Štajnfeld. Takođe, napominjemo da će izjava Merime Isaković biti cenjena u smislu ocene karakteristika ličnosti Branislava Lečića u navedenom postupku. U predmetnom postupku neće se vršiti provera njenih navoda, s obzirom da ni ona ni devojke koje su se njoj javile nisu očevici konkretnog događaja. Ukoliko se Merima Isaković ili bilo ko drugi obrati tužilaštvu, njihove izjave će biti cenjene u skladu sa zakonom”, navelo je tužilaštvo.

Podsetimo, Lečić je saslušan u policiji, gde je negirao krivično delo, rekavši da je prošao poligrafsko testiranje. Ipak, o ovome se tužilaštvo nije oglasilo. Njega je za silovanje optužila glumica Danijela Štajnfeld i do detalja ispričala šta se desilo.

Foto: N1

Nakon glumice Štajnfeld, o svom traumatičnom iskustvu oglasila je i nekada jedna od najvećih mladih zvezdi u glumi, Merima Isaković. Ona je u velikoj ispovesti za Nedeljnik ispričala da ju je Lečić seksualno napastvovao u svom stanu u trenutku kada je ona imala 18 godina. Ispričala je i da joj se on za to izvinio, te da se nadala da je uvideo svoju grešku i postao bolji čovek.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare