Foto:N1

U saopštenju Zrenjaninskog Socijalnog Foruma (ZSC) navodi se da je za radnike iz Indije koji su zaspoleni u kompaniji CEEC neophodna hrana. Kako navode, radnici već duže vreme nisu dobili hranu i vodu od kineske kompanije CEEC sa kojom imaju ugovor, te da im je zbog neisplaćenih zarada neophodna pomoć u nabavljanju hrane.

“S obzirom da će radnici još izvesno vreme provesti u Zrenjaninu, neophodno je prikupiti hranu koju sami sebi spremaju. U pitanju su pirinač, goveđe meso, masala, luk, ulje, biber, svež paradajz i voće”, saopštio je ZSF.

Dodaju i da nisu u mogućnosti da primaju uplate na račun i da se donacije mogu dostaviti lično.

“Donacije možete ostaviti u DC Oktobar, Jevrejska 31 u Beogradu, u periodu 18-00 svakog dana osim nedelje. Za donacije u Zrenjaninu i okolini možete pisati na Facebook stranici Zrenjaninskog socijalnog foruma oko dogovora za preuzimanje donacija”, navodi ZSF.

Podsetili su da je indijska Ambasada  posetila radnike u subotu i rekla da stoji iza svojih državljana, međutim, do danas radnici nisu primili paket hrane, niti su izmešteni u neki bolji smeštaj. Poslednjih dana hrana je kupovana od pojedinačnih donacija i uz pomoć

Podsetimo, organizacija “Astra” podnela je ranije prijavu zbog sumnje na trgovinu ljudima, zbog slučaja 11 indijskih radnika angažovanih na gradlištu fabrike “Linglong”, preko kompanije “China energy engineering group”. Kompanija je radnicima ostala dužna više neisplaćenih zarada a za vreme boravka u Srbiji bili su im oduzeti pasoši. Radnici su se žalili na izuzetno loše uslove života I rada, a odredbe njhovih ugovora o radu, po više tačaka su u suprotnosti sa zakonodavstvom.

BONUS VIDEO: Svedočenja Indijaca o Linglongu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar