"Potukle se žene na gradskom bazenu u Čačku", "Brijala noge nasred bazena u Bačkom Petrovcu", "Mladić mokrio uz drvo u okviru akva parka", "Okretao jagnje na ražnju na plaži", "Skinula se u toples na bazenu, pa dobila opomenu", ovo su samo neki od naslova koji su se prethodnih dana našli u medijima, a koji su se, verovali ili ne, stvarno dogodili na kupalištima širom Srbije.

Tuča žena na bazenu u Čačku

Nesvakidašnji incident dogodio se na gradskom bazenu u Čačku pre nekoliko dana kada su se tokom održavanja takmičenja „Igre na vodi“ prvo verbalno, a zatim i fizički sukobile dve žene srednjih godina.

Kako je tada ispričao jedan očevidac, žene koje su s eprethodno najnormalnije ponašale i kupale u bazenu, prvo su počele da viču jedna na drugu i da se vređaju.

„A onda su počele da se džapaju, da se udaraju pesnicama po licu i da se čupaju za kosu. To je bilo strašno pogledati, a posebno što su ih posmatrala deca koja su došla na bazen“, ispričao je jedan od očevidaca.

gradski bazen u Novom Pazaru Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

O ovom incidentu odmah su obaveštene nadležne službe, koje su došle na lice mesta. Policija je razdvojila besne sugrađanke, a reagovala je i Hitna pomoć koja je ustanovila da su učesnice okršaja zadobile lakše telesne povrede u vidu ogrebotina. Još nije poznato šta je uzrok ovog sukoba.

PROČITAJTE JOŠ:

Skinula se u toples, pa „popila“ opomenu

Jedna žena je dobila opomenu od uprave bazena u Bačkom Petrovcu zato što se skinula u toples.

„Riba je došla sama na bazen. Doterana, sređena, kao da je krenula u izlazak. A onda je skinula gornji deo kupaćeg i naravno da smo svi gledali u nju kao koze. Ona se mazala, pravila kao da je sama na bazenu i to je zasmetalo jednim roditeljima koji su otišli do obezbeđenja. Potom je momak koji radi kao čuvar, prišao ženi i rekao joj da se obuče ili da napusti bazen. Ona se, kao, uvredila, ali je ipak odlučila da se navuče i da se tako sunča“, ispričao je mladić koji se zatekao na bazenu.

Dete uriniralo uz drvo u akva parku

Mokrenje na bazenu je, nažalost, neizbežno obzirom da se svake godine dogodi po nekoliko opomena od strane uprave bazena za sve posetioce .

„Nema uriniranja u bazen niti oko bazena i drveća“, glasno govori na megafonu mladić koji radi na bazenu. Uprkos tome, ovakve bizarne situacije se, nažalost, dešavaju.

„Majka je odvela dete da piški iza drveta. Zamislite. A pogledala je sa leve strane i videla da je tu toalet, nego je mrzi da čeka pošto je bio ogroman red. I onda je rešila da se ne muči, nego da dete ‘zalije’ drvo. Sramota. Opomenuo ju je spasilac da to više ne sme da radi“, piše ispod ove objave na društvenim mrežama.

otvoreni bazeni u beograd
Foto: TANJUG / DUSAN ANICIC

Jagnje na ražnju nasred plaže

Nema ko nije video simak jagnjeta koje se okreće na ražnju na budvanskoj plaži Jaz. Istini za volju, ovo se nije desilo na srpskoj plaži, ali su akteri naši sunarodnici.

Snimak je deljen po društvenim mrežama, a komentari su bili uglavom da je „aktera“ pečenja trebalo najstrože kazniti.

„Trebalo je da pozovemo komunalnu inspekciju, pa da mu ‘lupi par hiljada evra i doviđenja. Sramota. Gušimo se u dimu, celo jutro ga je okretao“, komentarisali su Tviteraši.

Brijala noge pod tušem

Još jedna situacija zbog koje su reagovali zaposleni na jednom gradskom bazenu bila je kada je devojka brijala noge dok se tuširala.

„Ona je non-stop čačkala noge, a kada je završila sa kupanjem, otišla je pod tuš, nasapunjala se i ladno uzela brijač i brijala noge. Nema ko je nije posmatrao, zaista je bilo ružno i neukusno. A kada je dobila opomenu, ona se vratila na svoj peškir i nastavila da brije noge. Samo je falilo da zamoči brijač u bazen“, glasio je jedan od komntara.

Komunikolog Marko Burazor nedavn oje na jendoj televiziji objasnio da pečenje jagnjeta na plaži, brijanje nogu i slične stvari nisu lep prizor, te da nikako ne predstavlja bonton ponašanja na bazenu.

„Bonton podrazumeva, kako i reč francuskog porekla kaže, dobar ton ili otmeno držanje. To je skup pravila lepog ponašanja u društvu. Pečenje jagnjeta na plaži, brijanje nogu i slične stvari nisu lep prizor. To nije normalno ponašanje. Ne možemo da ignorišemo jer ćemo prepričavati prijateljima već sutra na kafi“, kaže Burazor i otkriva šta se sve smatra kršenjem bontona na plaži.

„Ako neko sedne ispred vas na plaži, a blizu ste mora i zakloni vam pogled na sve, to je apsolutno kršenje svih normi. To je čak i zapisano u nekim pravilima, da se to ne radi. Postavljanje ležaljke tik uz drugu takođe ne treba da se radi. To je zabranjeno, da dolazite bliže na metar i po od druge osobe. Noge su vam ispod miške, dok je tuđa glava kod vaših nogu. Meni lično smetaju porodice koje spremaju hranu na plaži. U redu je da ako smo na udaljenoj plaži, donesemo spremno, ali da kuvamo i spremamo hranu, nije dozvoljeno“, ističe komunikolog.

Pravila ponašanja na kupalištima

Svaki bazen ima svoju tablu sa pravilima ponašanja za sve posetioce, a među njima su svakako:

-Tuširanje pre ulaska u bazen

-Prolazak kroz bazenčić radi dezinfekcije nogu

-Nije dozvoljeno skakanje u bazen

-Zabranjeno konzumiranje hrane i pića u blizini bazena

-Zabranjeno trčanje oko bazena

-Zabranjeno skidanje kupaćeg kostima

-Zabranjeno remećenje reda i mira posetioca

-Zabranjeno uriniranje u bazenu i oko bazena

-Zabranjeno nošenje hrane i pića od kuće

BONUS VIDEO: Jedinstveno plivačko takmičenje u Petnici: Organizuje se po 26. put na bazenu pod vedrim nebom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar