Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije otkazan je ranije najavljeni organizovani doček srpske Nove godine na Gradskom trgu u Čačku.

Za pravoslavnu Novu godinu 13. januara je bio predviđen koncert folk pevačice Vesne Zmijanac, u organizaciji Grada Čačka i Doma kulture Čačak, ali su, zbog preventivnih razloga i u cilju zaštite zdravlja naših sugrađana, organizatori doneli konačnu odluku da ovi događaji ne budu održani, navode organizatori.

Iz istog razloga otkazani su svi sadržaji planirani za doček i u Ivanjici. Sredstva će se preusmeriti Crvenom krstu za kupovinu vozila.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, do pre nekoliko dana broj inficiranih na području Moravičkog okruga, koji obuhvata Čačak, Gornji Milanovac, Ivanjicu i Lučane bio je jednocifren. Danas je od 1008 testiranih 399 pozitivnih na kovid 19. Direktor čačanske bolnice, Miroslav Sretenović je izrazio bojazan da će veliki broj zdravstvenih radnika biti zaražen, što bi značilo njihovo izbacivanje iz stroja.

„Postoji realna opasnost od toga, obzirom na brzinu širenja virusa. To bi praktično značilo da bismo morali da radimo reorganizaciju. Ostaje nam samo da se nadamo da takvog scenarija neće biti“, rekao je Sretenović.

BONUS VIDEO: Vatromet Beograd na vodi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare