Foto: Shutterstock

Pod sloganom „Za više beba“, 25. septembra održaće se četvrti međunarodni Festival potpomognute oplodnje u hotelu Holiday Inn na Novom Beogradu.

Pročitajte još:

Festival ima za cilj da svima koji žele potomstvo, a imaju poteškoće sa začećem, približi proces lečenja neplodnosti i procedure potpomognute oplodnje. Saveti na tu temu biće dostupni na mnogobrojnim diskusijama, kao i individualnim besplatnim konsultacijama sa lekarima iz naše zemlje, kao i eminentnim stručnjacima iz mnogih evropskih zemalja (Makedonije, Grčke, Turske, Češke, Rusije).

Svoja mišljenja i iskustva, kao i besplatne korisne savete podeliće mnoštvo ginekologa, ali i hematologa, urologa, embriologa, psihologa, endokrinologa… Svih lekara koji zajedno čine

multidisciplinarni, sveobuhvatni tim za lečenje neplodnosti.

Foto: Shutterstock

„Raduje nas da smo i ove godine, sada već tradicionalno, okupili zvučna imena iz sfere lečenja neplodnosti iz Srbije, kao i drugih, mnogobrojnih evropskih zemalja. Udruženje Šansa za roditeljstvo
godinama radi na tome da olakša put ka roditeljstvu mnogima koji to žele da postanu, a imaju poteškoća na tom putu. Svi događaji koje organizujemo imaju jedan cilj – da olakšaju proces lečenja steriliteta i Festival potpomognute oplodnje je kruna našeg rada i nešto na šta smo posebno ponosni. Ovaj jedinstven događaj, potpuno besplatno, nudi pregršt saveta, informacija i stručnu pomoć koja nije tako lako dostupna i to je i razlog velikog interesovanja i posećenosti ovog događaja. Kao što i sam slogan festivala govori, imamo jedan cilj zbog kojeg sve ovo radimo – za više beba!“, kaže Marijana Arizanović iz Udruženja Šansa za roditeljstvo.

Osim panel diskusija i besplatnih konsultacija, kao i štandovskog dela festivala gde će se predstaviti mnoge klinike za vantelesnu oplodnju, laboratorije, prenatalni testovi i suplementi, na festivalu će biti prikazana „Laboratorija uživo“ – simulacija IVF laboratorije u kojoj će prisutnima biti pojašnjena procedura vantelesne oplodnje, zamrzavanja embriona, kao i posmatranje kretanja spermatozoida pod mikroskopom. Kao i prethodnih godina, uz pomoć psihologa, prisutni će imati priliku da iskažu svoje emocije kroz emotivne priče, poruke i crteže.

Foto:Shutterstock

„Neplodnost je težak i fizički, ali i psihološki izazov, i iako nije bolest, jako boli. Festival potpomognute oplodnje je trenutno jedini način da, potpuno besplatno, na jednom mestu, čujete mišljenja stručnjaka o lečenju ovog problema, zato pozivamo sve kojima je pomoć potrebna da nam se priključe i da, još jednom, zajedno, pokušamo da pobedimo neplodnost!“, poručuju iz Udruženja
Šansa za roditeljstvo.

Festival će biti otvoren od 10 do 20 časova i ulaz, kao i sav program i aktivnosti, biće potpuno besplatni za sve posetioce.

Informacije o održavanju samog događaja, kao i prijava za besplatne konsultacije sa vto stručnjacima dostupni su na sajtu Festivala www.festival.sansazaroditeljstvo.org.rs kao i putem telefona 061/624-5224 i besplatnog nacionalnog broja za vantelesnu oplodnju 0800/333-030.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar