Foto:privatna arhiva

Humanitarni koncert za pomoć mladom Čačaninu, obolelom od teškog oblika kancera jetre Miću Petronijeviću biće održan u Mrčajevcima 4. septembra na kome će nastupati Biljana Sečivanović sa kolegama. Ovaj događaj organizuju F.U. "Mrčajevačko kolo", porodica i prijatelji.

Mićo ima 34 godone. On je pre dve godine oboleo od tumora jetre. Kako mu u Srbiji nisu predviđali uspeh u lečenju, niti davali šanse za život on je pomoć potražio u turskoj klinici. Zajedničkim snagama je prikupljen novac za operaciju i nekoliko prvih ciklusa hemioterapije.

Nažalost, bolest je od tada napredovala, a porodica Petronijević je odlučila da da sa finansiranjem nastavi samostalno.

Nakon mnogo ciklusa hemioterapije i nekoliko operacija, Miću je kao poslednja šansa predloženo lečenje zračenjem i imunoterapijama.

Prema rečima njegovog prijatelja i prvog komšije Nikole, porodica je iscrpela sve resurse, a neophodno je prikupiti 20.000 evra za imunoterapiju.

„Mićo se trenutno nalazi u Turskoj, imao je više operacija i oko dvadeset hemioterapija pre 2. godine. Bolest se, nažalost, vratila pa je ponovo obavljen hiruški zahvat pre nepunih mesec dana“, kaže Nikola za Nova.rs.

Foto:QUANTOX FONDACIJA

Kako kaže naš sagovornik budući da hemioterapija nije bila delotvorna, treba da se primeni imunoterapija.

On se, kako Nikola kaže, zrači u delu stomaka gde se bolest vratila, a nakon toga će imati malu pauzu jer se telo iscrpljuje.

Imunoterapije su skupe, lekar je rekao da treba, za početak pet, a jedna staje 4000 evra, dodao je on. Nikola kaže da nije isključeno da će morati da nastavi sa njima, ali za sada je neophodno skupiti dvadeset hiljada evra.

„Moramo pomoći Miću, ali i porodici koja treba da stane na noge i zato organizujemo koncert 4. septembra u Mrčajevcima. On je mlad čovek, koji je tek zasnovao porodicu“, zaključio je Nikola za naš portal.

Naša pevačica, Biljana Sečivanović kaže za Nova.rs da se uvek rado odaziva kada su humanitarne akcije u pitanju.

„Pozivam sve ljude fobre volje da dođu na koncert kako bismo pomogli jednom mladom čoveku koji je tek krenuo u život. On ima malo dete, petogodišnju ćerkicu , koju treba da izvede na put i formiranu porodicu. Ne zovem samo Mrčajevčane, već i žitelje gradova u okruženju“, kaže Bilja Sečivanović.

Ona ističe da se mora obezbediti nastavak lečenja u Turskoj imunoterapijama koje su mnogo skupe.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako već fonfacije ne mogu da prikupe dovoljno sredstava mi treba da odvojimo svi po malo, a za Mića će iznos biti značajan. Kada pogledamo koliko nam je skup život – kafa, čokolada cigarete, pivo, pa valjda možemo se odreknemo jednog pića i kafe u nekom kafiću. Dovoljno je da ljudi liše sebe jednog zadovoljstva kako bismo pomogli ovom mladom čoveku da se vrati svojoj porodici“, zaključila je Bilja Sečivanović za Nova.rs.

Ineče, koncert će biti održan na letnjoj pozornici u Mrčajevcima sa početkom u 20 časova. Pored Bilje nastupaju Danijel Jovičić, Miloš Pavlović, Dejan Tejovac, Nadica Sečivanović, uz muzičku pratnju „Herc Bend Čačak“ i solo harmonikaš Srđan Zucović.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar