Foto: Nova.rs

"Više od pet učesnika današnjeg događaja u okviru Evroprajda u Beogradu napali su huligani i druge nasilničke grupe prilikom povratka sa te manifestacije", saopštili su organizatori Evroprajda.

„Prema saznanjima Beograd Prajda u pitanju su uglavnom strani državljani, iz Nemačke i Albanije“, navodi se u saopštenju.

Iz Evroprajda su pozvali policiju i nadležne organe da hitno pronađu i kazne počinioce, da utvrde sve okolnosti i da ispune obećanje da će bezbednost svih učesnika biti garantovana.

Organizatori su ujedno pozvali sve one koji su na izlasku iz šetnje ili u bilo kom drugom trenutku tokom Evroprajda pretrpeli nasilje da to prijave nadležnim organima ili da to jave organizatorima Evroprajda.

„Osam aktivista LGBT zajednice iz Albanije fizički je napadnuto i pretučeno dok su se vraćali sa Evro Prajda 2022. u Beogradu“, objavio je na Fejsbuku novinar Idro Seferi.

On dodaje da je dvoje aktivista povređeno i da su u Hitnoj pomoći, dok su ostali u stanju šoka.

Napala ih je, kako navodi Seferi,  grupa od 10 nasilnika po završetku šetnje i koncerata u okviru Evro Prajda koji je trajao čitavu nedelju, a danas je bio poslednji dan manifestacije.

BONUS VIDEO: Počeo Evroprajd 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar