dr Mirjana Nikolić Foto:arts.bg.ac.rs

Na današnjoj sednici Saveta Univerziteta umetnosti u Beogradu izabrani su i prorektori.

#related-news_1

Savet Univerziteta umetnosti u Beogradu je na današnjoj sednici izabrao novu rektorku – dr Mirjanu Nikolić, redovnu profesorku Fakulteta dramskih umetnosti, za naredni trogodišnji period 2021-2024.

Kako se navodi u saopštenju Univerziteta umetnosti u Beogradu, profesorka Nikolić, koja je bila u statusu vršioca dužnosti rektora, obavljaće funkciju rektora Univerziteta umetnosti od 1. oktobra.

Za prorektore Univerziteta umetnosti izabrani su: prof. mr Biljana Radovanović Brkanović sa Fakulteta muzičke umetnosti, prof. dr um. Branko Raković sa Fakulteta likovnih umetnosti i prof. Aleksandar Mijatović sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

Dr Mirjana Nikolić, redovni je profesor na Katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Glavna polja njenog istraživanja su: Studije medija, Menadžment i produkcija elektronskih medija i Etika medija.

Napisala je tri knjige: Radiofonija u Srbiji tokom Drugog svetskog rata (2009); Radio u Srbiji 1924-1941 (2006) i Etar nad Beogradom (1999), kao i preko trideset naučnih i stručnih tekstova u domaćim i inostranim časopisima i publikacijama. Aktivno učestvuje u radu nacionalnih i internacionalnih skupova i konferencija, kao i u naučno-istraživačkim projektima Fakulteta dramskih umetnosti i Univerziteta umetnosti.

Bila je direktorka Instituta za pozorište, film, radio i televiziju FDU (2011-2017). Dobitnica je više nagrada za pedagoški i naučni rad, među kojima je i Velika plaketa Univerziteta umetnosti sa poveljom (2016).

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare