Stefan Milenković, emisija Među nama, Medju nama
Stefan Milenković Foto: Nova S

Novi vršilac dužnosti direktora Muzeja primenjene umetnosti je profesor grafičkog dizajna Miloš Ilić, a na čelu Prirodnjačkog muzeja u v.d. statusu biće diplomirani biolog Slavko Spasić, odlučila je Vlada Srbije na poslednjoj sednici.

Došlo je do promena i u Savetu Univerziteta umetnosti, pa su dužnosti razrešeni Marina Marković i Vera Milenković. Umesto toga, imenovan je novi Savet, čiji su članovi postali slikar Milan Cile Marinković, operska pevačica Dragana Del Monako, violinista Jovan Kolundžija, baletski umetnik Konstantin Kostjukov, violinista Stefan Milenković i slikar Sretko Divljan.

Novi v.d. direktora Muzeja primenjene umetnosti Miloš Ilić diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde od 2014. godine radi kao profesor grafičkog dizajna, a takođe je i prodekan je za međunarodnu saradnju. U poslednje dve decenije radio je kao izvršni kreativni direktor brojnih reklamnih agencija, a dobitnik je i priznanja za svoj rad.

Slavko Spasić je master inženjer organizacionih nauka, diplomirani biolog i viši kustos, koji je već bio na direktorskoj funkciji u Prirodnjačkom muzeju i to u periodu muzeja od 2008. do 2017. godine, nakon čega je radio u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka.

Vlada Srbije je, takođe, razrešila Milana Andrića dužnosti člana Upravnog odbora Muzeja primenjene umetnosti, a na njegovu poziciju imenovana muzejski savetnik Bojana Popović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar