Foto:TANJUG/ KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/ VLADIMIR ZUBAC

Opozicioni Građanski pokret "Bravo" optužio je danas gradsku vlast u Novom Sadu da urušava Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP) Novi Sad i postavio pitanje da li je to deo plana da se u javni gradski saobraćaj uvedu privatnici.

„Umesto da dobije najavljenih 50 novih autobusa, javni prevoz u Novom Sadu se pod naprednjacima konstantno urušava, tako da su sada stigla tri autobusa iz Švajcarske stara 17 godina kao poklon nepoznatog donatora“, naveo je taj pokret u saopštenju.

Podsetili su da je gradonačelnik Milan Đurić prošle godine obećao da će JGSP Novi Sad dobiti 50 novih autobusa, da bi potom, kako su ukazali, ta cifra bila smanjena na deset novih autobusa.

„Mi sada ne znamo ni ko je donirao tri autobusa, kao i da li dolazi još polovnih autobusa. Ono što znamo, a to je zahvaljujući švajcarskoj štampi, da su svi ti autobusi prodati još krajem prošle godine nekome u Srbiji“, naveo je „Bravo“.

PROČITAJTE JOŠ

Optužili su gradsku vlast predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS) da uništava JGSP Novi Sad.

Smatraju da nisu u stanju da obezbede kontinuirano finansiranje, „tako da preduzeće ne bi bilo konstantno u minusu“.

„Niste u stanju da nabavite nove autobuse i omogućite klimatizaciju u autobusima. Niste u stanju da obezbedite normalnu naplatu usluga, jer je prošlo šest meseci od najave da će se uvesti SMS plaćanje karata, a toga još nema“ naveli su.

Dodali su da je sve što je SNS ove godine uradio je da su „od nekoga nekako nabavili autobuse stare 17 godina”.

Dodali su da jasno i glasno pitaju da li SNS pokušava da uruši i uništi JGSP, koji postoji 113 godina, kako bi uveli privatnike u javni prevoz.

„To vam neće proći, znajte!“, poručili su iz tog pokreta.

BONUS VIDEO „Linije će dobiti najgori privatnici, novi autobusi ne znače da smo bezbedni“: Banković o javnom prevozu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare