Foto: Nova.rs/video

Sneg koji od noćes intenzivno pada na teritoriji Zlatiborskog okruga, ponovo otežava redovno odvijanje saobraćaja. Zbog snega i leda na kolovozu, na snazi je zabrana kretanja šlepara i kamiona sa prikolicom. Najnepovoljnija situacija je u Sjenici gde dolazi do povremenog zastoja saobraćaja.

Snega pada na području Zlatiborskog okruga, a temperature ispod nule dovele su i do stvaranja poledice u ranim jutarnjim satima. Na svim putevima ovog kraja obavezna je zimska oprema a od jutros na snazi je i zabrana kretanja za teretna vozila na magistralnom putu Užice – Nova Varoš – Prijepolja – granični prlaz ka Crnoj Gori. Zabrana važi i na putu Podbukovi – Kosjerić – Požega – Arilj ­– Divljaka, ali i na putevima ka Bajinoj Bašti, preko Tare i Kadinjače.

Najnepovoljnija situacija je na području Sjenice gde se zimska oprema, koja uključuje upotrebu lanaca, savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Za Nova.rs iz službe održavanja puteva „Putevi Užice“, kažu da rade sa 75 odsto kapaciteta. Pored puteva prvog reda, koji su prohodni, u toku je čišćenje puteva drugog i trećeg reda.

Oprez se na ovom deonicama savetuje svim učesnicima u saobraćaju, a pogotovo na putu od Zlatibora ka Beogradu, gde se tokom popodnevnih časova očekuje veći broj vozila što je, zbog povratka turista, uobičajeno za nedeljne popodnevne sate.

BONUS VIDEO Snežna mećava na Zlatiboru

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar