koronavirus u vojvodini
Foto: TANJUG / JAROSLAV PAP

Višednevni trend pada ukupnog broja obolelih od kovid-19 infekcije u Vojvodini se nastavlja, pa se u Kliničkom centru u Novom Sadu u ovom trenutku od te infekcije leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta, saopštio je Pokrajinski štab.

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, u kojoj su smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom kovid-19 infekcije, trenutno se nalazi 60, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 41 pacijent. U KCV se nalazi sedam pacijenata koji su još uvek na respiratorima.

Pročitajte još:

U opštinama Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar, u kojima je u poslednjih pet dana otkriveno 46 slučajeva zaražavanja kovid-19 infekcijom, i dalje se sprovode sve neophodne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih, uključujući i intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Iz Sekretarijata podsećaju da je i dalje od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, kao što su striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar