Podeli
Foto: Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je osam korisnika i 10 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Prisustvo virusa kovid-19 potvrđeno je u Ustanovi za decu i mlade ”Sremčica” u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Dnevnom boravku ”Kornelije Stanković” pri Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Prihvatilištu za urgentnu zaštitu dece i omladine pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska u Beogradu, Gradskom Centru za socijalni rad u Beogradu, Odeljenje Zvezdara, Gerontološkom centru Bačka Palanka, Gerontološkom centru u Kragujevcu.

Povezane vesti:

Takođe, virus korona prisutan je i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Dživdžan” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Sveti Trifun” u Železniku, u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Nanini konaci” u Zrenjaninu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.080, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite 428.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar